Veličasten konec velike kariere? Handanović kot kapetan dvignil peto lovoriko

Nogomet 24. Maj 202322:50 > 22:57 0 komentarjev
Samir Handanović je kot kapetan Interja dvignil še peto lovoriko. FOTO: Profimedia.

Inter, ki ga čez manj kot tri tedne čaka veliki finale lige prvakov, je na Olimpijskem stadionu v Rimu z 2:1 premagal Fiorentino in osvojil italijanski nogometni pokal. Med junaki velike zmage je bil z nekaj obrambami tudi Samir Handanović. Oba gola za zmagovalce je dosegel Lautaro Martinez.

Samir Handanović, ki je v tej sezoni izgubil mesto med vratnicama Interja, katerega barve brani zadnjih enajst let – iz enajsterice ga je izrinil Kamerunec Andre Onana -, je v velikem finalu dobil priložnost za igro od prve minute.

Verjetno se je trener Simone Inzaghi tako odločil tudi zato, da se pokloni veliki karieri 38-letnega nekdanjega dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ki je s kar 565 nastopi na sedmem mestu večne lestvice števila nastopov v prvi italijanski ligi.

Handanović se je oddolžil z dobro predstavo, ki jo je kronal predvsem s sijajno obrambo strela Luke Jovića v 79. minuti. Srbski reprezentant se je znašel sam pred golom Interja, a zapravil priložnost, da Fiorentini prinese izenačenje na 2:2.

Kapetan Interja je sicer zbral pet obramb in bil po oceni Sofascora drugi najboljši nogometaš Interja.

Junak večera Lautaro Martinez

Junak večera je bil argentinski zvezdnik Milančanov Lautaro Martinez, ki je v 37. minuti najprej izenačil na 1:1, za potezo tekme pa poskrbel osem minut pozneje, ko je zabil spektakularen gol. Kot se je izkazalo, je bil vreden druge lovorike za naslov pokalnega prvaka Italije za Inter v dveh letih.

Za Inter je to deveti pokalni naslov, Fiorentina ostaja pri šestih.

Fiorentina, letošnja finalistka evropske konferenčne lige, je do vodstva prišla že po treh minutah igre, ko je zadel še en Argentinec, Nicolas Gonzalez.

Z dvema goloma je zablestel Lautaro Martinez. FOTO: Profimedia.

Zadnja velika tekma Handanovića?

Handanović je kot kapetan Interja prišel še do pete lovorike, pred tem je bil italijanski državni, pokalni in dvakrat italijanski superpokalni prvak.

Ljubljančan je danes morda odigral tudi zadnjo veliko tekmo v svoji veličastni karieri. V finalu lige prvakov proti Manchester Cityju, ki Inter čaka 10. junija, verjetno ne bo igral, po koncu sezone pa mu pogodba z Milančani poteče.

Vprašanje je, ali jo bo podaljšal, gotovo pa ni niti to, ali bo v novi sezoni še igral.

Italijanski pokal, finale:

Fiorentina – Inter 1:2 (1:2)
Gonzalez 3.; Martinez 29., 37.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!