Uefa razkrila najboljšo enajsterico Eura 2024

Nogomet 16. Jul 202415:51 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Evropska nogometna zveza Uefa je sporočila najboljšo postavo v nedeljo končanega evropskega prvenstva v Nemčiji. Pričakovano je med enajsterico največ članov španske reprezentance, ki je tudi osvojila naslov prvaka, potem ko je v finalu v Berlinu z 2:1 ugnala Anglijo.

Potem ko je Uefa takoj po finalu objavila najboljšega igralca in najboljšega mladega igralca turnirja, to sta postala Španca Rodri in Lamine Yamal, je danes sporočila še najboljšo enajsterico. To je izbrala posebna ekipa Uefinih tehničnih opazovalcev, v kateri so bili nekdanji in sedanji igralci in trenerji.

Strokovna ekipa se je odločila za sistem 4-3-3. Največ je pričakovano Špancev, ki sestavljajo celotno vezno vrsto, sicer pa jih je v enajsterici kar šest.

Vratar: Mike Maignan (Francija)

Branilci: Kyle Walker (Anglija), William Saliba (Francija), Manuel Akanji (Švica), Marc Cucurella (Španija)

Vezisti: Rodri (Španija), Dani Olmo (Španija), Fabián Ruiz (Španija)

Napadalci: Lamine Yamal (Španija), Jamal Musiala (Nemčija), Nico Williams (Španija)

V Uefini ekipi opazovalcev so sicer bili Aljoša Asanović (Hrvaška), Rafel Benitez (Španija), Frank de Boer (Nizozemska), Packie Bonner (Irska), Fabio Capello (Italija), Jean-Francois Domergue (Francija), Avram Grant (Izrael), Aitor Karanka (Španija), Ioan Lupescu (Romunija), David Moyes (Škotska), Michael O’Neill (Severna Irska) in Ole Gunnar Solskjaer (Norveška).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!