Tadej Pogačar odpovedal olimpijski nastop v Parizu

Kolesarstvo 22. Jul 202418:13 13 komentarjev
Foto: Profimedia

Svežega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja ne bo na prihajajočih olimpijskih igrah, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije!

Zmagovalec dvojčka Giro-Tour je bil predviden kot eden od četverice kolesarjev, ki bodo slovenske barve zastopali na olimpijskih igrah v Parizu. Na cestni dirki, ki bo na sporedu 3. avgusta, bi moral skupaj z Janom Tratnikom, Luko Mezgecem in Matejem Mohoričem braniti bronasto kolajno izpred treh let iz Tokia, a se to ne bo zgodilo.

Kot so zapisali pri Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS), je Tadej Pogačar nastop na OI odpovedal zaradi utrujenosti, v slovenski četverici pa ga bo zamenjal moštveni kolega iz ekipe UAE Emirates Domen Novak.

“Zmagovalcu dirke po Franciji ponovno čestitamo za še eno zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu ter upamo, da bo barve Slovenije zastopal na prihajajočih poletnih OI v Los Angelesu leta 2028,” so še zapisali pri sporočilu za javnost pri OKS.

Tadej Pogačar z bronasto medaljo v Tokiu 2021. Foto: Guliverimage.

V francoski prestolnici tako ne bo nobenega od dvojice kolesarjev, ki sta na prejšnjih igrah na Japonskem osvojila kolajni. Še vedno aktualni prvak v kronometru Primož Roglič se je branjenju zlata v vožnji na čas odpovedal že pred časom, saj mu trasa ne ustreza, na cestni dirki pa ga ne bo zaradi posledic padca na Touru. Pogačar je v Tokiu osvojil bron na cestni dirki, a se je tudi on odpovedal branjenju odličja. Dan po veliki zmagi v Nici so se sicer pojavila namigovanja, da tudi zaradi nezadovoljstva, ker v ženski del ekipe po odločitvi selektorja Gorazda Penka ni bila izbrana Pogačarjeva izbranka in dvojna državna prvakinja Urška Žigart.

Nadaljevanje sezone je pri Pogačarju zdaj neznanka, saj se je odpovedal nastopu v Parizu, ne bo ga niti na Vuelti naslednji cilj pa je šele svetovno prvenstvo v Švici, kjer bo cestna dirka na sporedu 29. septembra.

Velikega junaka obeh grandtourov v letošnji sezoni sicer lahko pozdravite to sredo, 24. julija, na Kongresnem trgu ob 18. uri, ko bo zanj organiziran sprejem. Dve uri pozneje pa ga čaka še slovesnost v domači Komendi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje