Dobre novice iz slovenske rokometne reprezentance

Pariz 2024 28. Jul 202422:08 0 komentarjev
rokomet slovenija uroš zorman
Foto: Guliverimage

V slovenski rokometni reprezentanci bosta v kadru za ponedeljkovo tekmo proti Hrvaški v drugem krogu olimpijskega turnirja v Parizu tudi Matej Gaber in Nejc Cehte, je na spletni strani sporočila Rokometna zveza Slovenije. Tako 33-letni Gaber kot dve leti mlajši Cehte na prvi tekmi proti Španiji nista igrala zaradi poškodbe.

Gaber je zaradi načete mečne mišice mesto v ekipi za prvo tekmo prepustil Kristjanu Horženu, medtem ko je prav tako zaradi poškodbe mišice, sicer stegenske, Cehteta zamenjal Nik Henigman.

Slovenski selektor Uroš Zorman bo imel tako za pomemben obračun proti Hrvaški, ki se bo v pariški južni areni 6 začel ob 11. uri, znova na voljo standardno zasedbo na desnem zunanjem položaju. Tam bosta zdaj igrala Cehte in kapetan Jure Dolenec, medtem ko je na prvi tekmi na tem položaju pomagal sicer krilni igralec Blaž Janc.

Obenem bo okrepljen tudi srednji blok v obrambi, kjer sta večino dela na prvi tekmi opravila Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek. Gaber in Blagotinšek kot krožna napadalca igrata tako v obrambi kot v napadu, s čimer lahko olajšata tranzicijo iz obeh delov igre.

Slovenija je na prvi tekmi proti Španiji izgubila z 22:25, potem ko je večji del dvoboja vodila, a nato s številnimi tehničnimi napakami in izgubljenimi žogami v drugem polčasu omogočila povratek predstavniku z Iberskega polotoka.

V skupini A je v soboto Hrvaška tesno ugnala Japonsko s 30:29, Nemčija pa je bila s 30:27 boljša od Švedske.

Slovenija bo do konca skupinskega dela igrala še v sredo proti Švedski (16.00), v petek proti Japonski (19.00) in za konec naslednjo nedeljo proti Nemčiji (14.00). V četrtfinale napredujejo najboljše štiri reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!