Poslastica: Poljaki pokazali, da jih ne gre nikoli odpisati

Odbojka 31. Jul 202412:18 0 komentarjev
Foto: Volleyball World

V skupini B, ki velja za skupino smrti odbojkarskega olimpijskega turnirja, so si izločilne boje zagotovili še Poljaki, ki so na velikem derbiju po petih nizih strli Brazilce.

Brazilci so po porazu proti Italiji proti Poljski lovili prve točke, ki bi jih ohranili v boju za izločilne boje. Kazalo jim je odločno, saj so proti Poljski vodili že z 2:1 v nizih, a se četa Nikole Grbića se ni preddala in po velikem preobratu na koncu zmagala s 3:2 v nizih.

V skupini B sta si mesto v izločilnih bojih tako že zagotovili Italija in Poljska, med osem najboljših pa bomo zagotovo videli tudi Brazilce, ki se bodo v zadnjem krogu skupinskega dela pomerili z Egiptom, ki do zdaj še ni osvojil niza.

Pri Poljski je s 26 točkami blestel današnji slavljenec Wilfredo Leon (31), pri Braziliji pa sta bila z 18 točkami najučinkovitejša Adriano in Ricardo Lucarelli.

Slovenci, ki so do zdaj premagali tako Kanado kot Srbijo, bodo skupinski del zaključili v petek, ko se bodo ob 17. uri za najboljše izhodišče udarili z domačini Francozi. Oboji so si že zagotovili nastop v četrtfinalu.

Lestvica skupine B:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!