Liverpool edini klub od 132, ki mu še ni uspelo

Nogomet 17. Avg 20249:50 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Medtem ko se klubska sezona v nogometu počasi zaganja, ta konec tedna je na sporedu prvi krog številnih najmočnejših lig, je med sedmimi najvišje rangiranimi pod okriljem Uefe le en klub, ki v letu 2024 še ni pripeljal niti enega nogometaša. Liverpool.

Morda bi ob slovesu legendarnega Jürgena Kloppa pričakovali, da bo člansko moštvo na Anfieldu deležno precej sprememb, a vsaj za zdaj v Liverpoolu ni bilo kakšne revolucije. Prav nasprotno, redsi danes v novo sezono angleške premier lige vstopajo nespremenjeni.

No, ne povsem nespremenjeni, vendarle je kariero končal Thiaco Alcantara, medtem ko se je od kluba po izteku pogodbe poslovil še Joel Matip. Odšel je še rezervni vratar Adrian.

Neverjeten je podatek, da je v najmočnejših sedmih ligah, torej v Angliji, Italiji, Španiji Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem in Portugalski, kar nanese kar 132 prvoligašev, zgolj Liverpool še brez okrepitve v tem letu. To sicer še ne pomeni, da 19-kratni angleški prvaki ne poskušajo.

Pred dnevi so denimo spodleteli pri novačenju Martina Zubimendija, odličnega vezista Real Sociedada. Liverpool je bil pripravljen izplačati njegovo odkupno klavzulo, a jih je naposled zavrnil Španec in dal prednost matičnemu klubu.

“Večkrat sem že zatrdil, da je naše moštvo zelo močno in ni lahko najti nogometašev, ki nas lahko izboljšajo,” je za BBC dejal Arne Slot, ki je na klopi nadomestil uspešnega Nemca. “Zubimendi je bil eden od teh, a se je odločil, da ostane. Nadaljujemo s temi, ki so tukaj. Wataru Endo je dobro odigral v pripravah, zato smo v dobrem položaju,” je dodal nizozemski strateg.

Liverpool v soboto ob 13.30 začenja proti Ipswichu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!