Slovenska kolesarka okrepila francosko zasedbo

Kolesarstvo 17. Avg 202415:11 0 komentarjev
Eugenia Bujak
Foto: Filip Barbalić

Slovenska kolesarka Eugenia Bujak bo prihodnjo sezono dirkala za Cofidis, je ekipa objavila na spletni strani. Dosedanja članica zasedbe UAE Team ADQ bo po pisanju francoske zasedbe opravljala vlogo pomočnice, podpisala pa je enoletno pogodbo.

Petintridesetletna Bujak je zadnje tri sezone tekmovala za UAE Team ADQ, pred tem pa je bila članica ljubljanske zasedbe BTC pod različnimi imeni in licencami.

“Prihod Eugenie v našo ekipo je zelo dobra novica. Okrepila bo ekipo za pomoč ostalim, lovila pa bo lahko tudi visoke uvrstitve zase. Prinaša bogate izkušnje, ki bodo dragocene za razvoj naše ekipe,” je za spletno stran Cofidisa dejala športna direktorica Melanie Briot.

Bujak je v karieri slavila 13 zmag in je trikratna slovenska državna prvakinja tako v vožnji na čas kot na cestni dirki. Edino zmago v svetovni seriji je slavila leta 2016 na VN Plouayja, ko je tekmovala pod zastavo svoje domovine Poljske.

Bujak je to sezono dvakrat zasedla sedmo mesto na belgijskih klasikah, na olimpijskih igrah v Parizu pa je bila v vožnji na čas 16., na cestni dirki pa 42.

Članica Cofidisa je v zadnjih dveh sezonah Slovenka Špela Kern, ki pa pogodbe za leto 2025 še nima. Nazadnje je nastopala na dirki po Franciji, a je zaradi posledic padca v četrti etapi nato v naslednji odstopila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!