VNK: Domžale v lov na prvo zmago, oranžna norija na Zandvoortu

Drugi športi 23. Avg 20249:37 0 komentarjev
Vikend na kavču NOVA
Foto: Sportklub

Po "super" evropskem četrtku, v katerem so bili na delu trije slovenski klubi, je pred nami nov krog Prve Lige Telemach, ki prinaša večni derbi in še veliko drugega zanimivega dogajanja. Karavana formule ena je pred eno od najbolj norih dirk v sezoni na Zandvoortu, 2. SNL prinaša srečanje med Beltinci in Triglavom, pred tenisači pa so še zadnji turnirji pred začetkom OP ZDA. Pred vami je Vikend na kavču.

Da se poletje (zelo počasi) bliža koncu, priča tudi vse bolj zapolnjen programski prostor na Sportklubu, kjer je šport doma. Nogomet, tenis in motošporti bodo kmalu dobili tudi družbo dvoranskih športov, zato vabljeni v našo družbo, saj vam res ne bo dolgčas.

Za Domžale šteje samo zmaga

Jasno je, da bo šesti krog Prve Lige Telemach minil predvsem v znamenju prvega letošnjega večnega derbija, a zanimnivo bo tudi na preostalih igriščih. Na prvi tekmi kroga bo Mura gostila Radomlje (ob 17:15 v živo na SK 1), ki v Fazanerijo prihajajo s svojimi načrti, v sobotnem večernem terminu pa se bosta ob Kamniški Bistrici pomerila Domžale in Koper (studio 19:45, tekma 20:15 v živo na SK 1).

Domžalčani sezone še zdaleč niso začeli po načrtih in pričakovanjih in so še edina ekipa brez zmage na svojem računu, vseeno pa jih proti Kopru zanimajo samo tri točke. Primorci na drugi strani ob Kamniško Bistrico prihajajo s svojimi načrti, kako priti do nove zmage in se še dodatno približati ekipam pri samem vrhu lestvice Prve Lige Telemach.

Lahko Primorje nadaljuje serijo?

V nedeljo bomo ob obračunu večnih rivalov v Ljudskem vrtu spremljali tudi srečanje med Celjani in Primorjem (ob 20:00 v živo na SK 1). Nogometaši iz Ajdovščine v Celje prihajajo povsem neobremenjeni, saj se dobro zavedajo, da na gostovanju pri aktualnih prvakih lahko samo veliko pridobijo. Grofje bodo na zelenici pod veliko večjim pritiskom in imperativom zmage, sinovi burje pa so si po dveh zaporednih zmagah močno okrepili samozavest.

Zadnja tekma kroga bo na sporedu v ponedeljek tik pod povratkom oddaje Pod prečko, ko se bosta v Stožicah pomerila Bravo in Nafta (ob 17:15 v živo na SK 1). Ljubljančani so vsaj na papirju veliki favoriti, čeprav tudi gostov, ki ostajajo pri treh osvojenih točkah, ne gre odpisati prehitro.

Verstappen želi prekiniti črni niz

Po dolgem poletnem premoru se z dirko v Zandvoortu nadaljuje tudi svetovno prvenstvo formule ena. Čeprav ima aktualni prvak Max Verstappen v skupnem seštevku še vedno lepo prednost, je brez zmage že štiri dirke zapored, čemur v zadnjih letih nismo bili ravno pogosto priča. Nizozemec je pred armado svojih glasnih navijačev odločen prekiniti negativno serijo in tekmecem poslati jasno sporočilo, kdo ostaja najhitrejši v karavani. Nenazadnje v vseh treh letih dirkanja pred svojimi navijači sploh še ni doživel poraza …

Verstappnu izzivalcev ne bo manjkalo. Hitra sta oba Mercedesa, tudi pri McLarnu in Ferrariju pa se znova želijo zavihteti na vrh in poskrbeti, da bomo spremljali napeto dogajanje v drugem delu sezone. Celoten dirkaški vikend iz Zandvoorta spremljajte na Sportklubu (dirke v nedeljo ob 15:00 v živo na SK 1).

V živo na SK 1: Nov zahteven test za Triglav – po Gorici še Beltinci

Po dveh odigranih krogih v 2. SNL na vrhu najdemo samo še tri ekipe s popolnim izkupičkom šestih točk (Beltinci, Bilje in Aluminij), pri dnu pa kar sedem ekip, ki imajo na svojem računu eno samo točko. Med njimi so tudi Triglavani, ki jih po Iliriji (remi 2:2) in Gorici (poraz 2:3) čaka še ena zahtevna naloga, saj bodo danes popoldne v derbiju 3. kroga gostovali pri Beltincih (ob 17:30 v živo na SK 1). Žuti so prvenstvo začeli z dvema zmagama, ob tem dosegli sedem zadetkov, prejeli pa samo enega in bodo očitno znova krojili sam vrh lestvice in se borili za preboj v Prvo Ligo Telemach. Drugo Bilje tokrat čaka gostovanje pri Dravinji, Kidričani pa bodo doma gostili Tabor iz Sežane.

Kaj pa ostalo?

Za začetek se ustavimo na nedelji, ko bo poljski Chorzow (ob 16:00 v živo na SK 2) gostil naslednji miting atletske diamantne lige. Kot omenjeno že v uvodu, tenisače čakajo še zadnji turnirji pred selitvijo v New York. Del moške karavane je tako zbran v Winston-Salemu (finale v soboto ob 23:00 v živo na SK 1), del ženske pa v Clevelandu (finale v soboto ob 20:30 v živo na SK 5) in Monterreyju (finale v nedeljo ob 4:00 v živo na SK 1).

Pestro dogajanje se obeta tudi na nogometnih igriščih avstrijskega, portugalskega in turškega prvenstva, ljubitelji odbojke na mivki boste lahko pospremili zaključek Pro Tour turnirja v Hamburgu, navdušence nad biljardom pa v soboto čaka sklepno dejanje US Open Pool Championshipa (ob 22:00 v živo na SK 4).

Pogled v prihodnost

Po poletnem počitku se bo ponedeljek na Sportklubu po dolgem času znova začel z edino nogometno oddajo v Sloveniji Pod prečko (ob 20:00 v živo na SK 1), še pred tem pa nas čaka tudi zadnja tekma 6. kroga Prve Lige Telemach med Bravom in Nafto (ob 17:30 v živo na SK 1). V torek, sredo in četrtek bomo dobili še zadnje udeležence lige prvakov, evropske in konferenčne lige (Maribor bo v soboto gostil Djurgarden ob 20:00 v živo na SK 1, Celjani pa Pyunik ob isti uri v živo na SK 2), še bolj pestro dogajanje pa sledi v petek in prihodnji konec tedna, a o tem več na istem mestu čez teden dni …

Vabljeni v našo družbo!

Ne dvomimo, da se bo za vsakogar našlo nekaj zanimivega, celoten SPORED najdete TUKAJ. Da česa ne zamudite – vabljeni v našo družbo!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!