“Večkrat me je povabil, zdaj se želim vrniti”

Košarka 26. Avg 202411:41 0 komentarjev

Robin Lopez, eden od najbolj prepoznavnih obrazov poslovilne tekme Gorana Dragića, je Ljubljano zapustil z dobrimi vtisi in zagotavlja, da se bo vrnil.

”Gogi me je pogosto vabil v Ljubljano in govoril, kako lepo je tukaj. Zdaj vidim, da je imel prav. Žal nisem imel prav veliko časa za poglobljeno raziskovanje, a se bom zagotovo še vrnil, Gogi pa bo z družino moj vodič,” je ob sobotnem odhodu iz Stožic dejal 36-letni center Robin Lopez, eden od prvih soigralcev Gorana Dragića v ligi NBA.

”V Phoenixu sva bila oba novinca. Obstajala pa je velika razlika. Goran je v Evropi že igral na profesionalni ravni, jaz pa sem prišel iz univerzitetne košarke. Bil je izurjen, pomembno vlogo pa je odigral njegov mentor Steve Nash,” je v leto 2008 zajadral Lopez, ki je prav zaradi tega ljubljansko tekmo dojemal še posebej čustveno.

”Užival sem v odličnem vzdušju. Goran si je to zaslužil. Lepo je bilo znova videti Nasha. Zame je bil to eden lepših košarkarskih spominov. Tudi ljudje okrog dogodka in v sami Ljubljani so bili neizmerno gostoljubni. Da, res se bom vrnil,” je pristavil izkušeni košarkar, ki je v zadnjem desetletju in pol zamenjal osem klubov v ligi NBA.

Za razliko od brata dvojčka Brooka, ki je na seznamu košarkarjev Milwaukee Bucks, še nima delodajalca za sezono 2024/25. Ne izključuje slovesa. Tudi možnosti igranja v Evropi ne zavrača. ”Vse je odprto,” se je nasmehnil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!