PLT: Zanimiv začetek kroga v Lendavi

Nogomet 30. Avg 202422:00 > 22:15 0 komentarjev
Nafta Domžale
Foto: Jure Banfi

Sedmi krog Prve lige Telemach prinaša novih pet zanimivih obračunov. Začel se je v Lendavi, kjer je Nafta po preobratu ugnala Domžale s 5:2.

Podrobnosti s tekme Nafta – Domžale

Domžale so odlično začele tekmo, že v drugi minuti so povedle z 1:0. Sledil je še en zadetek, Nafta se je znašla v slabem položaju. Tik pred koncem prvega polčasa pa preobrat. Domačini so z dvema hitrima zadetkoma v 43. in 45. minuti na odmor odšli bistveno bolj zadovoljni.

V drugem polčasu je sledil popoln razpad Domžal. Rdeč karton in še dodatni trije zadetki v mreži Ajdina Mulalića – Domžale so prikovane na zadnje mesto prvenstvene lestvice.

Radomlje – Bravo

Bravo je presenečenje začetka letošnje sezone Prve lige Telemach. Po šestih krogih zaseda prvo mesto na prvenstveni lestvici, kjer ima 13 točk, točko več od Kopra, Mure in Olimpije. Tokrat bo pri osmouvrščenih Radomljah lovil nove tri točke, ki bi Ljubljančane tudi po sedmem krogu obdržale na samem vrhu lestvice.

Maribor – Primorje

Mariborčani po evropskem razočaranju tokrat doma gostijo Primorje. Ekipi imata pred sedmim krogom enako število točk: 9. Primorje je s tekmo več pred vijoličnimi, ki nujno potrebujejo tri točke.

Nogometaši iz Ajdovščine v Ljudski vrt prihajajo z odlično popotnico. V prejšnjem krogu državnega prvenstva so s kar 3:0 v gosteh ugnali Celje.

Olimpija Ljubljana – Mura

V Stožice tokrat prihaja Mura, ki ima tako kot Olimpija po šestih odigranih krogih 12 točk. Ljubljančani ob Mariboru ostajajo edini, ki letos še niso zabeležili poraza, a trije remiji na šestih tekmah so za ambicije zmajev preveč.

Olimpija na tekmo prihaja izjemno motivirana po uvrstitvi v jesenski del evropske konferenčne lige. V zadnjem krogu kvalifikacij je v Stožicah s kar 5:0 padla Rijeka.

Koper – Celje

Celjani so vendarle prekinili krizo in se uvrstili v konferenčno ligo, zdaj bo potrebno točke zbirati še v domačem prvenstvu. Po petih odigranih tekmah jih imajo varovanci Alberta Riere zgolj sedem. Tokrat jih čaka nov težek izziv. Odhajajo namreč v Koper, ki je pred začetkom sedmega kroga na drugem mestu, zaostaja le za Bravom. Koprčani imajo z dvema prejetima zadetkoma najboljšo obrambo lige, Celjani so na petih tekmah prejeli kar 9 golov.

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!