Kekov klic polepšal sezono, ki jo je uničila Olimpija

Nogomet 4. Sep 20248:08 1 komentar
Dejan Petrović Thalisson
Foto: Profimedia

Skoraj štiri leta bodo minila, odkar je nazadnje oblekel dres Slovenije. Tedaj je bil še član dunajskega Rapida, danes pa je Dejan Petrovič nogometaš Rijeke, s katero je pred slabim tednom dni v Ljubljani doživel hudo blamažo. Da je njegovo razpoloženje vendarle malce boljše je poskrbel selektor Matjaž Kek, ki je 26-letnika znova vpoklical v izbrano vrsto.

Kje bi bil danes, če ne bi bilo poškodb, ne bomo nikoli vedeli. Potem ko se je pozimi 2020 Dejan Petrovič iz Aluminija za še danes rekordno klubsko odškodnino preselil v dunajski Rapid, je v avstrijski prestolnici kmalu našel svoje mesto pod nogometnim soncem.

A sledila so leta ko je igral in ko je dneve preživljal v bolniški postelji. To se ni spremenilo niti po lanski selitvi v vrste Rijeke, kjer pa ima vsaj na začetku letošnje sezone vendarle več sreče s poškodbami. No, precej manj sreče in še česa pa je imel s soigralci pred slabim tednom dni, ko je njegovo moštvo v Stožicah povozila ljubljanska Olimpija (0:5) in ekipi s Kvarnerja zaprla vrata konferenčne lige.

“Precej boleče, zgodi se takšna tekma. Vse nam je šlo narobe. A smo to popravili že ta konec tedna, tako da je bilo vseeno malce lažje priti na reprezentančni zbor,” remi z Dinamom v zadnjem krogu hrvaškega prvenstva kot obliž na ljubljansko rano izpostavlja povratnik v izbrano vrsto.

Dejan Petrovič
Dejan Petrovič. Foto: Profimedia

Če bo Slovenija igrala, kot je igrala na Euru, ne bo težav

Zadnjo reprezentančno tekmo je odigral pred skoraj štirimi leti. 14. oktobra 2020 je vstopil v igro na tekmi lige narodov proti Moldaviji, to je bil njegov drugi reprezentančni nastop. Del izbrane vrste je bil nato še leta 2022 na reprezentančni akciji v Katarju, ko pa ni dobil priložnosti za igro.

“Po dolgem času sem znova nazaj. Lepo je biti znova v reprezentanci in že se veselim tekem. Vemo, s kakšnimi ekipami je Slovenija igrala v zadnjem obdobju, če bomo na podobnem nivoju, potem zdaj ne bi smeli imeti težav. Verjamem, da je tudi vzdušje zdaj boljše, kot je bilo takrat, ko sem bil nazadnje zraven, takrat rezultati niso bili takšni, kot so danes,” se vrnitve med smetano slovenskih nogometašev veseli nogometaš Rijeke.

Dejan Petrovič
Dejan Petrovič. Foto: Aleš Fevžer

In na naše vprašanje o tem, ali ja malce bolj optimistično pričakoval vpoklic tudi zato, ker selektor Matjaž Kek (nekdanji trener in legenda Rijeke, op. a.) zagotovo redno spremlja tekme njegove ekipe, odgovarja.

“Mislim, da to nima posebnega vpliva. Na koncu je samo igrišče tisto, ki odloči,” v smehu zaključi Dejan Petrovič.

Vse tekme lige narodov, vključno s tekmami Slovenije, si boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu.

Liga narodov na SK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje