Olimpijska maratonka žal izgubila boj za življenje

Atletika 5. Sep 202410:00 > 10:41 3 komentarji
Rebecca Cheptegei
FOTO: Guliverimage

Rebecca Cheptegei iz Ugande, ki je na olimpijskih igrah v Parizu nastopila v maratonu, je ponoči umrla v kenijski bolnišnici, potem ko jo je mož polil z bencinom in zažgal. Po vrnitvi v Kenijo, kjer stalno živi, je 33-letna atletinja doživela grozno izkušnjo, ki jo je stala življenje, saj je podlegla opeklinam po treh četrtinah svojega telesa, poroča BBC.

Britanski BBC poroča, da je 33-letna Rebecca Cheptegei iz Ugande v kenijski bolnišnici podlegla poškodbam oziroma opeklinam, ki jih je povzročil njen partner.

Grozljiv napad se je zgodil na začetku tedna, ko je Dickson Ndiema Marangach, s katerim je tekačica na dolge proge Cheptegei v zvezi zadnjih nekaj let, pristopil do Rebecce, jo polil z bencinom in zažgal, opekline pa nato utrpel tudi sam. Zanj se je dejanje končalo s poškodovano kožo, Cheptegei pa je sinoči v Keniji umrla.

Ndiema Marangach se je, sodeč po poročanju tujih medijev, v nedeljo vtihotapil v njen dom v Endebessu v zahodnem okrožju Trans-Nzoija, medtem ko je bila Rebecca z otroki v cerkvi, je dejala policija.

Sosedje naj bi goreč par rešili in ju odpeljali v bližnjo bolnišnico okrožja Kitale, kjer so ju sprejeli s številnimi opeklinami, nato pa ju premestili v bolnišnico MTRH v mestu Eldoret, kjer so Cheptegei sprejeli na oddelek za intenzivno nego. Danes zgodaj zjutraj je predstavnik bolnišnice Dr. Owen Menach za AP potrdil, da je atletinja žal preminula.

Poročilo kenijskega državnega statističnega urada, objavljeno januarja 2023, je pokazalo, da je 34 odstotkov žensk v Keniji doživelo fizično nasilje od 15. leta dalje, še piše AFP.

Kot poroča agencija AP, naj bi se par sporekel glede lastništva posestva, na katerem je Rebecca kupila hišo, da bi bila čim bližje atletskim središčem. Na nedavnih olimpijskih igrah je Cheptegei v maratonu zasedla 44. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje