Argentinci tudi brez prvega zvezdnika brez težav

Nogomet 6. Sep 20247:23 0 komentarjev
Paulo Dybala
Paulo Dybala Foto: Profimedia

Argentinska nogometna reprezentanca je tudi brez superzvezdnika Lionela Messija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026 gladko premagala Čile s 3:0. Messi ni zaigral na stadionu Monumental v Buenos Airesu, saj še okreva po poškodbi gležnja.

Liverpoolov Alexis Mac Allister je pred domačimi gledalci v 48. minuti popeljal sinjemodre v vodstvo po podaji Rodriga de Paula. V 84. minuti je napadalec Atletica Madrida Julian Alvarez povišal na 2:0, nato pa je Paulo Dybala iz Rome v sodnikovem dodatku poskrbel še za tretji gol domačih.

Svetovni prvak Argentina po sedmih tekmah z 18 točkami jasno vodi na južnoameriški lestvici kvalifikacij za naslednji mundial. Naslednji torek se bodo sinjemodri v Barranquilli pomerili s tretjeuvrščeno Kolumbijo. Rekordni svetovni prvaki Brazilci so trenutno na šestem mestu in bodo najprej v petek igrali proti Ekvadorju, nato pa v torek še proti Paragvaju.

Svetovno prvenstvo leta 2026 bodo skupaj gostile ZDA, Kanada in Mehika. Tam bodo Argentinci poskušali ubraniti naslov iz Dohe 2022.

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!