Tadej Pogačar spet v akciji

Kolesarstvo 13. Sep 20249:38 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar 54 dni po velikem zmagoslavju na Touru danes začenja jesenski del sezone. Za uvod na kanadskih tleh, poleg današnje VN Quebeca po v nedeljo startal še na enodnevni preizkušnji v Montrealu.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se 54 dni po zmagoslavju na dirki po Franciji vrača v tekmovalni pogon. Danes ga skupaj s še štirimi rojaki čaka velika nagrada Quebeca v Kanadi, na kateri bodo morali kolesarji na krožni trasi premagati slabih 3000 višinskih metrov v skupno 201,6 km.

Preizkušnja se bo po slovenskem času začela ob 17. uri in končala okoli 21.30. Vsak od 16 krogov bo dolg 12,6 km z natanko 186 višinskimi metri. Trasa je torej dovolj razgibana za določene razlike med tekmovalci, velika verjetnost pa je, da bo ob koncu prišlo do sprinta večje skupine na cesti, ki se proti cilju vseskozi malce dviga.

Pogačar je kljub nekoliko lažji trasi med glavnimi favoriti, a bo konkurenca v Quebecu zelo močna. Med kolesarji na startu bodo še štrije Slovenci. V ekipi emiratov bo Pogačarjev pomočnik Domen Novak.

Za Bahrain-Victorious bosta tekmovala Matej Mohorič in Matevž Govekar Na startu bo tudi Jan Tratnik, ki bo del močne zasedbe Visma-Lease a Bike. Za vso slovensko peterico bo to ogrevanje in stopnjevanje forme pred svetovnim prvenstvom v Zürichu, kjer bo cestna dirka 29. septembra.

VN Quebeca 2024
Trasa VN Quebeca. Foto: organizator

Pogačar, ki je nazadnje tekmoval 21. julija, ko je slavil na Touru, na VN Quebeca še ni zmagal. Startal je le enkrat, ko je bil pred dvema letoma 24. Najboljši izid v Quebecu je od Slovencev zabeležil Mohorič, ki je bil lani peti.

V nedeljo bo sicer na kanadskih tleh še VN Montreala, ki je precej težja in posledično ustreza tudi hribolazcem. Pogačar je na njej zmagal pred dvema letoma, ko je v sprintu ugnal tokrat zaradi poškodbe odsotnega Belgijca Wouta Van Aerta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!