Španski nogometaš obsojen zaradi otipavanja maskote

Nogomet 13. Sep 202414:15 0 komentarjev
BARCELONA 22 12 2018 LaLiga 2018 2019 date 17 Barcelona Celta Hugo Mallo of Celt de Vigo durin
FOTO: Guliverimage

Španski nogometaš Hugo Mallo, ki si trenutno služi kruh z igranjem za grški Aris iz Soluna, je bil v domovini obsojen zaradi spolne zlorabe ženske pred tekmo med Espanyolom in Celto aprila 2019, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Ženska je bila oblečena v maskoto Espanyola, Mallo pa jo je brez privoljenja otipaval po prsih.

Triintridesetletni nekdanji član španskih selekcij do 19, 20 in 21 let, ni bil obsojen na zaporno kazen, sodišče mu je naložilo plačilo denarne kazni v višini 6000 evrov in plačilo 1000 evrov odškodnine oškodovanki z obrestmi.

Španski branilec je bil obsojen, ker je 24. aprila 2019 pred začetkom tekme med Espanyolom iz Barcelone in Celto iz Viga, katere član je bil takrat, na igrišču zgrabil za oprsje žensko, oblečeno v papigo. Ženska je takrat delala kot uradna maskota Espanyola.

Dekle želi ostati anonimno

Mallo je zanikal dejanje in vztrajal, da je kot običajno pozdravljal tako nogometaše kot maskote, spola katerih ni mogel poznati. Dogodek se je zgodil, ko je skupaj s soigralci na stadionu Cornella-El Prat pozdravljal člane nasprotne ekipe in dve osebi, oblečeni v “Periquitosa”, Espanyolovo maskoto.

Igralec je pristopil k eni izmed maskot, šlo je za neimenovano žensko, ki je nosila kostum papige, in “z namenom zadovoljitve položil roke pod njen kostum in se dotaknil njenega oprsja,” je možno prebrati v odločitvi sodišča.

Ženska, ki je ostala anonimna in je med postopkom uporabljala vzdevek “gospa Ana”, je bila “prisiljena stopiti nazaj in z desnico odriniti obtoženca”. Sodniki barcelonskega pokrajinskega sodišča so maja 2021 po pritožbi obrambe žrtve odredili vnovično odprtje zadeve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!