Slovo Oblakove izbranke, v finalu Španka proti Švicarki

Tenis 14. Sep 202414:41 0 komentarjev
Olga Danilović
Foto: Jan Gregorc

Španka Nuria Parrizas Diaz in Švicarka Jil Teichmann sta finalistki teniškega turnirja WTA 125 v Ljubljani. Triintridesetletna Španka je bila v polfinalu boljša od Srbkinje Olge Danilović s 7:5, 6:4, šest let mlajša Švicarka pa je premagala Britanko Francesco Jones z 2:6, 6:4 in 6:1.

Parrizas Diaz, ki je ta teden s 94. mestom najvišjeuvrščena igralka v Ljubljani, se bo potegovala za četrti naslov na turnirjih WTA 125, večjih doslej še ni osvojila. Teichmann, ki za Španko na računalniški lestvici zaostaja skoraj za 100 mest, pa je bila doslej najboljša na turnirjih WTA 250 v Palermu in Pragi. Oba turnirja je osvojila leta 2019.

Obe igralki sta bili že med najboljšimi 50 na svetu. Švicarka, ki je 2022 z reprezentanco osvojila naslov v pokalu Billie Jean King, je bila julija 2022 na 21. mestu lestvice WTA, Španka pa marca istega leta 45.

Nuria Parrizas-Diaz
Nuria Parrizas-Diaz. Foto: Profimedia

Parrizas Diaz, ki je prejšnji teden igrala v polfinalu turnirja enakega ranga v Švici, v Ljubljani še ni izgubila niza. V štirih nastopih je oddala komaj 21 iger. Še najbolje doslej se ji je upirala 23-letna Danilović (110. na svetovni lestvici), ki je v drugem nizu povedla s 3:0, po skoraj dveh urah igre v hladnem in vetrovnem vremenu pa je morala čestitati drugi nosilki turnirja za zmago s 7:5 in 6:4.

Igralka iz Granade je doslej osvojila turnirje WTA 125 v Bastadu 2021, Columbusu istega leta in letos v Canberri. Z zmago v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 15. uri, lahko postane druga Španka z naslovom na turnirjih WTA v Sloveniji. Lani je slavila njena rojakinja Marina Bassols Ribera.

Jil Teichmann
Jil Teichmann. Foto: Profimedia

Drugi polfinale je trajal dobre pol ure dlje, Teichmann pa je nadoknadila zaostanek v nizih in še tretjič ta teden prišla do zmage v tretjem nizu. Prejšnja dva v prvem krogu in četrtfinalu je dobila šele v podaljšani igri.

Švicarka, ki trenutno zaseda 182. mesto, bo danes igrala še v polfinalu turnirja dvojic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!