V živo na SK: Začetek prenovljene lige prvakov

Evropa 17. Sep 20248:58 0 komentarjev
Sergej Jakirović Foto: Profimedia

Danes so na sporedu prve tekme nove in prenovljene sezone nogometne lige prvakov. Ob 18.45 bodo igrali Juventus - PSV Eindhoven in Young Boys Bern - Aston Villa, ob 21.00 pa AC Milan - Liverpool, Sporting - Lille ter Bayern München - Dinamo Zagreb.

Po novem bo v ligi prvakov igralo 36 klubov, ki bodo v ligaškem delu igrali osem krogov. Najboljših osem ekip se bo prebilo v osmino finala, ekipe med 9. in 24. mestom pa bodo igrale “play-off” za osmino finala s po tekmo doma in v gosteh. Ekipe od vključno 25. mesta navzdol bodo izpadle iz evropskih tekmovanj za to sezono.

Novost je tudi, da bodo tekme potekale od torka do četrtka. V sredo sledijo dvoboji Bologna – Šahtar Doneck, Sparta Praga – Salzburg, Celtic – Slovan Bratislava, Manchester City – Inter Milano, PSG – Girona in Brugge – Borussia Dortmund, v četrtek pa Feyenoord Rotterdam – Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Brest – Sturm in Atletico Madrid – Leipzig.

Letos bo v ligi prvakov rekordno število slovenskih nogometašev. V Leipzigu igrata Benjamin Šeško in Kevin Kampl, vrata Atletico Madrida brani Jan Oblak, v Crveni zvezdi sta Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić, Kenan Bajrić je član Slovana iz Bratislave, za graški Sturm pa nastopajo Tomi Horvat, Jon Gorenc Stanković ter Arjan Malić.

Naslov bo branil Real Madrid, tekmovanje pa se bo končalo 31. maja prihodnje leto v Münchnu. Zmagovalec bo dobil 25 milijonov evrov, klubi pa si bodo skupaj razdelili kar 2,437 milijarde evrov.

Liga prvakov, 1. krog (torek):

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!