Kenijski tekač postavil nov rekord teka na Šmarno goro

Atletika 5. Okt 202419:25 0 komentarjev
Timotej Bečan
Timotej Bečan je bil najboljši Slovenec. Foto: Aleš Fevžer

Po petkovem Rekordu Šmarne gore, kjer je Luka Kovačič poskrbel, da je zmaga ostala doma, je bil sobotni klasični Tek na Šmarno goro, ki je letos ponovno štel za svetovni pokal, povsem v znamenju Kenije. Najboljša Slovenca sta bila Timotej Bečan na osmem mestu med moškimi in Nuša Mali na petem mestu med dekleti.

V moški konkurenci so kenijski tekači osvojili prva štiri mesta, najhitrejši pa je bil z novim rekordom proge 41:30 Richard Atuya Omaya. Za dobre pol minute je na 10-kilometrski progi s 705 višinskimi metri vzponov in 350 metri spustov prehitel rojaka Paula Machoko (42:06), tretji pa je bil Michael Saoli (42:32).

Luka Kovačič je v petek dobil tek po najkrajši poti od vznožja do vrha najbolj obiskane ljubljanske izletniške točke, ki ga pripravljajo že od leta 1991. V zaključku je premagal Kenijca Josphata Kiproticha, s časom 11:03 pa je le za štiri sekunde zaostal za rekordom proge. Tega od leta 2020 s časom 10:59 drži eritrejski tekač, ki tekmuje za Nemčijo, Filimon Abraham.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!