Izredni sestanek v Mariboru, bo Šimundža še trener?

Nogomet 8. Okt 202412:34 4 komentarji
nk maribor ante šimundža nogomet
Foto: Jure Banfi

Usoda Anteja Šimundže na klopi NK Maribor je sila negotova. V Ljudskem vrtu je za danes popoldne sklican sestanek, na katerem se bodo začrtale smernice prihodnosti vijoličaste zasedbe. Glavno vprašanje je, ali bo Mariborčan še ostal vodja stroke 'pod Kalvarijo'.

Poraz na nedeljskem štajerskem derbiju je vse prej kot blagodejno vplival na nogometno klimo v Mariboru. Vijolice so zapravile priložnost, da se ob kasnejšem spodrsljaju Olimpije zavihtijo na vrh prvenstvene lestvice, za nameček pa so jih veliki rivali Celjani na dramatičen način ugnali že drugič v dobrih dveh tednih.

Že vse od nedeljske tekme tako po nogometnem Mariboru krožijo govorice o tem, da je Ante Šimundža že bivši trener Maribora. Z vprašanjem o tem, ali se boji za svojo službo, je bil Mariborčan soočen tudi na novinarski konferenci po tekmi, ko je jasno poudaril, da ga ta zadeva ne skrbi.

Ante Šimundža je v drugem mandatu NK Maribor doslej vodil na 47 tekmah, dobil jih je 25. Ob dvanajstih remijih je Maribor desetkrat izgubil.

Toda ta odgovor seveda ni pogasil govoric o prihodnosti Šimundže, ki so nov razmah dobile danes. Ekipa24 tako poroča, da je zgodba 53-letnika na mariborski klopi že bolj ali manj zaključena in da bo kmalu Ljudskemu vrtu pomahal v slovo.

Ante Šimundža
Foto: Jure Banfi

Sestanek, po katerem bo jasno vse

Igrišča v mariborskem nogometnem hramu sicer danes in jutri še mirujejo, nogometaši so dobili nekaj dni premora, bo pa danes popoldne po naših informacijah v resnici zelo pestro v klubskih pisarnah. Sklican je namreč sestanek športnih odločevalcev v klubu, na katerega je povabljen tudi glavni trener. Ker gre pričakovati, da bodo na sestanku prisotni tudi novi turški lastniki NK Maribor, se bo debata zagotovo vrtela okoli zelo resnih tem, ena izmed njih je tudi prihodnost Anteja Šimundže na mariborski klopi.

V Mariboru že tako ali tako nekaj časa krožijo informacije o tem, da Šimundža ni na ‘isti valovni dolžini’ s turškimi vlagatelji, in če so ti čakali na priložnost, da Mariborčana prečrtajo z mesta glavnega trenerja kluba iz Ljudskega vrta, so jo očitno dobili. In ne le to, očitno imajo tudi že ime prvega kandidata za izpraznjen stolček. To naj bi bil Boštjan Cesar, trenutni pomočnik slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje