Velik udarec za Liverpool, ki je ostal brez izjemnega vratarja

Nogomet 9. Okt 202417:48 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Liverpool je za daljše obdobje ostal brez prvega vratarja Allisona Beckerja, poroča BBC. V obdobju odsotnosti redse čaka kopica zahtevnih obračunov.

32-letni Brazilec se je poškodoval minuli konec tedna, ko je Liverpool z 1:0 ugnal Crystal Palace. Igral je do 79. minute, ko ga je med vratnicama zamenjal Vitezslav Jaros. Težave mu povzroča stegenska mišica, ki naj bi ga z zelenic oddaljila vsaj do novembrskega reprezentančnega premora (od 11. do 19. novembra).

Allison Becker že vrsto let velja za enega najboljših vratarjev na svetu, številni bi dejali, da mu v angleški premier ligi ni para vse od prihoda na Otok leta 2018. Iz sezone v sezono je v samem vrhu po odstotku obramb, kot tudi po preprečenih zadetkih, glede na pričakovano število doseženih golov (xG).

Njegova odsotnost je tako velik udarec za trenutno vodilno ekipo premier lige. Še toliko bolj ob pogledu na razpored. Liverpool je imel v uvodnih sedmih krogih na papirju precej lažje tekmece, zgolj Nottingham Forrest denimo trenutno drži mesto v zgornji polovici lestvice, še to za las prav na 10. mestu. V nadaljevanju se bo kakovost nasprotnikov močno povečala.

V obdobju med oktobrsko in novembrsko reprezentančno akcijo bo Liverpool v prvenstvu igral proti Chelseaju, Arsenalu, Brightonu in Aston Villi. Gre za klube, ki so trenutno na mestih od tri do šest. V ligi prvakov pa bodo nogometaši iz mesta Beatlesov zaigrali proti Leipzigu in Bayer Leverkusnu.

Čeprav je v soboto Allisona menjal Jaros, naj bi bil številka dve po besedah Arneja Slota 25-letni irski vratar Caoimhin Kelleher, ki pa je izpustil zadnji dvoboj Liverpoola.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!