Novo ime v hiši slavnih: je kdo bolje zabijal od njega?

Košarka 14. Okt 202416:59 0 komentarjev
Vince Carter
Vince Carter. Foto: Profimedia

Nekdanja zvezdnika severnoameriške košarkarske lige NBA Vince Carter in Chauncey Billups sta bila med 13 novinci, ki so jih na nedeljski slovesnosti sprejeli v košarkarsko hišo slavnih.

Vince Carter je bil znan po visokem odrivu in zabijanjih v 22 sezonah kariere NBA, medtem ko je Billups leta 2004 z Detroitom osvojil naslov in priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) finala NBA.

Legendo Jerryja Westa, ki je že bil sprejet v dvorano kot košarkar in član ameriške olimpijske reprezentance leta 1960, so vnovič sprejeli še za delo izvršnega direktorja, posthumno, s čimer je postal prvi član hiše slavnih, zapisan med slavne kot igralec in košarkarski delavec. Umrl je junija v starosti 86 let.

V hišo slavnih so sprejeli še Michael Cooper, Walter Davis in Dick Barnett, avstralska zvezdnica Michelle Timms, ameriška univerzitetna trenerja Bo Ryan in Harley Redin, ameriški srednješolski trener Charles Smith, zvezda lige WNBA Seimone Augustus ter košarkarska delavca Doug Collins in Herb Simon.

Billups, petkratni udeleženec tekme zvezd All-Star, je v 17-letni karieri NBA v povprečju dosegal 15,2 točke in 5,4 podaje. “Vse, kar sem imel, sem posvetil košarkarski igri,” je dejal: “Ostal sem osredotočen, ostal sem ponižen … Samo še naprej sem se boril, praskal, grizel in obrnilo se je na dobro tudi zame.”

Chauncey Billups
Chauncey Billups. Foto: Proifmedia

Carter, osemkratni udeleženec tekme zvezd, je leta 2000 zmagoval na tekmovanju v zabijanju, leta 2000 pa je z ameriško reprezentanco osvojil olimpijsko zlato v Sydneyju. V povprečju je dosegal 16,7 točke, 4,3 skoka in 3,1 podaje na tekmo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!