Tudi Rogličev šef priznal nadvlado Tadeja Pogačarja

Kolesarstvo 15. Okt 202417:33 0 komentarjev
Pogačar Roglič
Foto: Guliverimage

Šef kolesarske ekipe Red Bull-Bora-Hangrohe Ralph Denk je priznal, da je Tadej Pogačar trenutno premočan za vso konkurenco. A rdeči biki že sestavljajo načrt, kako prvega kolesarja sveta premagati v prihodnjih letih.

V intervjuju za In de Leiderstrui se je glavni mož Red Bulla Ralph Denk dotaknil izjemne sezone Tadeja Pogačarja. Najprej je v šali dejal: “Vsi bi si v ekipi želeli novega Pogačarja, kje lahko podpišem?”

Nato pa je v bolj resnem tonu nadaljeval: “Pogačar je trenutno res izven tega sveta, celoten kolesarski svet se strinja glede tega. S tem se moramo spopasti in najti pametno pot, da bi ga lahko premagali. A v takšni formi, kot je bil letos, ga je skoraj nemogoče.”

Denk je kljub temu lahko zadovoljen s prvo sezono, ko se je ekipi Bora-Hansgrohe sredi leta kot večinski in imenski partner pridružil Red Bull. Prav rdeči biki so po zaslugi Primoža Rogliča osvojili dirko po Španiji, potem ko je bil Pogačar najboljši na Giru in Touru.

Ralph Denk
Ralph Denk. Foto: Profimedia

Ekipa mladih talentov, a vodja ostaja Slovenec

V Franciji je bil Roglič tudi pred nesrečo korak za mlajšim rojakom, zato Denk že pogleduje v prihodnost in drugačne taktične zamisli.

“Seveda bo težko osvojiti rumeno majico. A veliko vlagamo v razvoj talentov, za nas je zelo pomembna tudi mladinska ekipa. S podpisom svetovnega prvaka Lorenza Finna imamo enega najboljših na svetu do 19 let. V članski ekipi pa bosta v prihodnji sezoni dirkala tudi Florian Lipowitz in nova pridobitev Giulio Pellizzari, ki letos nista bila ravno slaba, kajne? Nikoli ne veš, kdaj bo mladi talent eksplodiral, razvoj se pogosto zgodi hitro. To smo videli s Tadejem in Remcom Evenepoelom.

Ne glede na omenjeno pa 34-letni Zasavec ostaja številka ena pri Red Bullu. “Za nami je dobra sezona. Nismo zmagali le na Vuelti, ampak tudi na dirki po Dofineji in Sloveniji. Osvojili smo tudi drugo mesto na Giru. Vedeli smo, da nam bo na enodnevnih klasikah težko, pa se je izšlo bolje od pričakovanj. S Primožem se bomo pogovorili o naslednji sezoni. Kje in kako bo dirkal naslednje leto? Najprej moramo videti trase največjih dirk, nato pa bomo sprejemali odločitve,” je zaključil Denk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!