Svetovni prvak želi zamajati McLarnove temelje

Avtomoto 18. Okt 202412:31 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Vodilni dirkač formule 1 Max Verstappen je prepričan, da je dirkač McLarna Oscar Piastri predober, da bi bil pri ekipi druga violina ob Landu Norrisu.

Nizozemec Max Verstappen je trikrat zapored osvojil naslov prvaka formule 1. Tudi letos mu kaže najbolje, saj ima v skupnem seštevku sezone šest dirk pred koncem 52 točk prednosti pred Landom Norrisom.

A glede na potek drugega dela sezone, je še vse mogoče. Verstappen namreč ni slavil že na zadnjih osmih dirkah. Pred tem je kar sedemkrat letos zmagal.

Zdaj očitno poizkuša tudi z miselnimi igricami poseči v dobro razpoloženje pri ekipi McLaren. Dejal je: “Oscar Piastri je pri ekipi številka dve. Če bi bil na njegovem mestu, tega nikoli ne bi sprejel.”

Nadaljeval je:” Lahko je govoriti, saj sem v formuli ena že deset let, Oscar pa je še le drugo sezono. A je izjemen dirkač, ki si ne zasluži, da bi moral prepustiti zmage komu drugemu samo zato, ker tako želi ekipa.”

Zmaga Piastrija v Azerbajdžanu:

McLaren se namreč osredotoča na Landa Norrisa, ki je v boju za naslov prvaka bliže Nizozemcu. Piastri zaseda četrto mesto v razvrstitvi sezone, 94 točk zaostaja za vodilnim.

Avstralec se je letos veselil prve zmage v najelitnejšem dirkaškem razredu, slavil je na Madžarskem, nato še v Azerbajdžanu.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!