Nekoč zagrizena tekmeca, danes velika prijatelja

Kolesarstvo 18. Okt 202417:51 0 komentarjev
Lance Armstrong, Jan Ullrich
Foto: Profimedia

Nekoč sta bila huda tekmeca. Jan Ullrich je bil na dirki po Franciji petkrat drugi, Lance Armstrong pa je kar sedemkrat zapored slavil na Touru, a so mu zaradi dopinga razveljavili vse rezultate.

Jan Ullrich in Lance Armstrong sta bila zagrizena tekmeca, ki sta si na kolesarski dirki po Franciji pogosto stala nasproti. Ullrich je v svoji karieri kar petkrat končal na drugem mestu, medtem ko je Armstrong dominiral v obdobju, ki je kasneje postalo znano po številnih škandalih, povezanih z dopingom.

Der Kaiser je bil eden redkih, ki je lahko resno ogrožal Armstrongovo prevlado, še posebej v letih, ko je ekipa US Postal oziroma Discovery nadzorovala skoraj vsak vidik dirke. Njuni spopadi so polnili naslovnice časopisov in privabljali množice ob kolesarske trase.

Vendar pa čas in življenjske preizkušnje pogosto spremenijo odnose med ljudmi. Po številnih težavah, ki sta jih doživela po koncu svojih karier, sta se Ullrich in Armstrong začela ponovno srečevati, tokrat na bolj prijateljski ravni. Ullrich, ki se je po upokojitvi spopadal z osebnimi in zdravstvenimi težavami, je našel oporo prav pri Armstrongu, ki je prav tako prestal težko obdobje po razkritju dopinškega škandala.

“Danes in nekoč. V čast mi je bilo gostiti svojega brata Jana Ullricha ta teden v Austinu,” je na omrežju X zapisal Armstrong.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!