Srbi končali ugibanja in dvome

Košarka 19. Okt 202418:56 0 komentarjev
srbska košarkarska reprezentanca Svetislav Pešić
Foto: Profimedia

Po poročanju več srbskih medijev se bo v nedeljo končala uganka, kdo bo v prihodnje vodil moško košarkarsko reprezentanco. Čeprav se je po bronastem odličju na olimpijskih igrah od izbrane vrste poslovil Svetislav Pešić, naj bi prav 75-letni 'Kari' še dve leti vodil Nikolo Jokića in druščino.

Košarkarska zveza Srbije (KSS) je za nedeljo opoldne sklicala novinarsko konferenco v enem izmed hotelov v osrčju Beograda. Kot poročajo srbski mediji, naj ne bi bilo dvomov, da bodo glavni možje na čelu s predsednikom Nebojšo Čovićem sporočili ime novega/starega selektorja članske reprezentance Svetislava Pešića.

Čeprav se je 75-letni trener po bronu na olimpijskih igrah v Parizu poslovil od položaja, pa naj bi ga predsednik Čović, ki je KSS prevzel pred tedni, prepričal, da si premisli.

Pešić je sicer še v četrtek dejal, da ne more ničesar obljubiti, zdaj pa sta s predsednikom zveze očitno našla skupni jezik. Izkušeni selektor naj bi Srbijo po novi pogodbi vodil do leta 2026, v prihodnjem letu pa bo največji izziv Eurobasket, ki ga bodo gostile Finska, Poljska, Litva in Ciper.

Srbi po dveh odigranih tekmah v kvalifikacijah za EP v skupini G zasedajo prvo mesto z dvema zmagama. Novembra bodo dvakrat igrali z Dansko, v skupini pa sta še Gruzija in Finska.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!