Direktor Himkija pridigal, plačo prepolovil (tudi sebi)

Evroliga 10. Jan 201810:38 > 11:09
Printscreen

Izvršni direktor Himkija Pavel Astahov se je odločil, da zaradi slabih rezultatov ekipe iz moskovske regije vse uslužbence kaznuje s prepolovitvijo mesečne plače. Pred vsemi igralci in strokovnmim štabom je imel možakar zelo dolg monolog.

Himki je sedmi na lestvici Evrolige, ima devet zmag in sedem porazov, medtem ko je v regionalni VTB ligi peti. Sodu dno je izbila slaba igra in poraz proti estonskemu Kalevu v ponedeljek (92:84).

Včeraj sem imel dolg pogovor z našim predsednikom in sponzorji. Imajo samo eno vprašanje? Imamo najboljšo zasedbo v zgodovini kluba. Zakaj torej igramo tako ušivo? Skušal sem jim pojasniti. Imamo enega izmed najboljših trenerjev v evroligi Giorgosa Bartzokasa….,” je nagovor začel Astahov in potem naštel vse ključne igralce ter njihove karakteristike.

Končal je v enakem tonu, a z bol ostrimi besedami: “Mi lahko kdorkoli od vas pove, zakaj smo v takem sr***u?” Ni pozabil omeniti niti tega, da plača nikdar ne zamuja in da v klubu vse funkcionira tako, kot bi moralo, na parketu pa se to ne vidi.

Astahov je na zaključil, da jih po porazu s Kalevo nihče več ne spoštuje, da Himkideluje kot ekipa “luzerjev” in da si velika večina klubov želi njihovega neuspeha. Vsakega, ki je nezadovoljen v klubu, je pozval, naj pride k njemu v pisarno na odkrit pogovor.

Če je nekdo utrujen, naj pride do mene in naj reče, da ne želi biti več pri nas, da se mu država ne dopade in vse ostalo. To bom spoštoval. Moja odločitev je, da si celoten klub – igralci, trenerji, uprava, računovodstvo, šoferji, čistilke, hišniki in vsi ostali – ne zaslužijo cele plače, zato bom ta mesec trgal 50 odstotkov,” je nagovor sklenil Astahov ter dodal, da bodo trgana sredstva vsi dobili nazaj, ko se Himki v VTB ligi vrne na prvo ali drugo mesto.

Astahov je denarno kaznoval tudi sebe!