SK: Beograd favorit za zaključni turnir Evrolige!

Evroliga 7. Maj. 202018:12 > 18:14
Delite:
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Srbsko glavno mesto Beograd je uradno med kandidati za organizacijo zaključnega turnirja Evrolige. Po poročanju srbske redakcije Sportkluba je Beograd glavni favorit, da znova gosti najboljše košarkarje stare celine.

Ob Beogradu kandidirata še dve prestolnici – Atene in Berlin. Zaenkrat je zaključni turnir elitnega tekmovanja načrtovan med 4. in 26. julijem. Takrat naj bi se odigralo vseh preostalih 54 tekem rednega dela sezone, nato pa bi sledila še končnica in Final 4. Če bo Beograd izbran za gostitelja turnirja, se bodo tekme odigrale v prisotnosti največ 500 ljudi.

Vse potrebno za organizacijo turnirja bo zagotovila tudi srbska vlada, ki se je že zavezala, da bo vsem udeležencem turnirja omogočila vstop v državo. Vsi, ki bodo prišli v Srbijo, bodo sicer že pred potovanjem opravili test na koronavirus.

Mestna politika je prepričana, da bi organizacija takšnega turnirja še dodatno izboljšala možnosti za razvoj srbskega športa, hkrati pa bi bila tudi sijajna promocija in rešilna bilka za turizem, ki je ob športu in kulturi med najbolj prizadetimi panogami v koronakrizi. Če bo prestolnica Srbije zares gostila zaključni turnir Evrolige, bo Beograd obiskalo več tisoč turistov.

Evroliga je zaradi pandemije koronavirusa prekinjena od sredine marca. Odgovorni bodo končne odločitve glede nadaljevanja sezone sprejeli 24. maja, zaenkrat pa je znano, da naj bi bile ekipe med 29. majem in 11. junijem v karanteni, nato pa bodo sledile priprave, ki se bodo končale 2. julija. Zatem bo na vrsti pravi košarkarski festival, ki ga boste lahko v živo spremljali na kanalih Sportkluba!