PRESENEČENJE – Zaključni turnir Evrolige v Ljubljani!?

Evroliga 12. Maj. 202016:05 > 16:18
Delite:
Vimeo

Šport se vrača, kar pomeni, da se vse glasneje govori tudi o zaključku letošnje sezone v košarkarski Evroligi. Prvi mož tekmovanja Jordi Bertomeu načrtuje, da bo zaključek izveden v enem mestu v državi, kjer je stanje s koronavirusom najbolj pod nadzorom.

Tudi mi smo poročali, da je med glavnimi favoriti za izvedbo zaključnega turnirja Beograd, zdaj pa naj bi se po poročanju Dnevnika v boj vmešala tudi Ljubljana.

V tem boju naj bi izredno dobro kazalo tudi Ljubljani, ki je Bertomeuu precej pri srcu, kar sicer ni skrivnost. Če bi slovenska prestolnica na koncu resnično gostila najboljše klube v Evropi, je jasno, da bi s tem zrasle tudi delnice Cedevite Olimpije v boju za posebno povabilo v evroligo, kar je veliki cilj prvega moža kluba Emila Tedeschija in tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića,” so med drugim zapisali v Dnevniku.

Povezano

Že pred tedni je namestnik župana Beograda Goran Vesić izjavil, da upa, da bo srbska prestolnica dobila organizacijo razširjenega zaključnega turnirja košarkarske Evrolige in da ima Beograd tudi vso potrebno politično podporo. Beograd je kot poroča Dnevnik dobil konkurencu, saj je Slovenija v boju s koronavirusom zelo uspešna, zato bi bila izvedba turnirja več kot mogoča.

Evroliga želi odigrati zaključek tekmovanja med 26. julijem in 10. avgustom, ekipe pa bi v mesto, ki jim bo ponudilo gostoljubje, prišle 10 dni pred začetkom košarkarskih tekem. Izvedba samega tekmovanja naj bi se odvila v dveh tednih. Stik s prvim človekom Evrolige Jordijem Bartomeujem in ljubljanskimi mestnimi oblastmi je bil vzpostavljen in načelni dogovor je že tu,” še dodaja neimenovani, a dobro obveščeni vir.

Najelitnejše klubsko košarkarsko tekmovanje v Evropi lahko spremljate na kanalih Sportkluba. Po 28 krogih je na vrhu lestvice turški velikan Anadolu Efes, ki mu sledita Real Madrid in Barcelona. Predstavnik ABA lige Crvena zvezda je trenutno na 14. mestu.