Basket4kids: V Idriji najboljša Sežana

Sportklub Slovenija

Uvodni kvalifikacijski turnir druge sezone velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, v Idriji se je končal po željah Sežane, ki si je kot prva zagotovila nastop na slovenskem zaključnem turnirju. V nedeljo drugi kvalifikacijski turnir v Slovenski Bistrici.

V prijetnem ozračju Modre dvorane v Idriji, ki je v svetu znana po nekdanjem rudniku živega srebra, čipki, slastni žlikrofih in nenazadnje tudi odlični košarkarski šoli, se je začela druga sezona velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids.

Obračune podmladkov iz Idrije, Ajdovščine, Sežane in Ilirske Bistrice si je ogledal tudi ambasador Basket4Kids Erazem Lorbek. Nekdanji slovenski reprezentant je na ogled postavil nekaj svojih številnih lovorik, mladim pa svetoval, da v igri predvsem uživajo, se igrajo in na turnirjih sklepajo prijateljstva za vse življenje.

Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija

Prva tekma je ponudila izenačeno igro v prvem delu, nato pa so domačini z delnim izidom 23:0 (!) naredili ključno razliko in se veselili zmage s 43:31 proti Ajdovščini. Druga tekma med Sežano in Ilirsko Bistrico je ponudila pravo srhljiivko. V izenačenem zaključku so imeli več sreče in znanja Bistričani, ki so slavili s 27:29, čeprav je imela Sežana v zaključku iz črte prostih metov priložnost, da izsili podaljšek.

Tretji obračun dneva je postregel z dvobojem med Idrijo in Sežano, ki je prišla do prve zmage na turnirju, potem ko je slavila z 29:18. V četrtem dvoboju so bili gledalci priča novi dramatični končnici. Po napetih zadnjih trenutkih je Ajdovščina s 30:27 odpravila Ilirsko Bistrico. Na predzadnji tekmi je Sežana z zmago s 50:31 proti Ajdovščini poskrbela za zmago z najvišjo razliko na celotnem turnirju, medtem ko se je zadnje srečanje končalo z zmago domačinov proti Ilirski Bistrici s 34:22.

Sežana in Idrija sta turnir končali z dvema zmagama in porazom, prvega mesta pa so se zahvaljujoč boljši koš razliki veselili varovanci Zorana Lazarevskega. Tretje mesto je pripadlo Ilriski Bistrici, četrto pa košarkarjem iz mesta burje.

Sledijo še Slovenska Bistrica, Vransko in Krško

Basket4Kids v nedeljo gostuje v Slovenski Bistrici, tretjega in četrtega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja pa bomo dobili čez 14 dni na Vranskem oziroma v Krškem.

V konkurenci za zmago več kot 170 klubov
Zmagovalce kvalifikacijskih turnirjev v začetku naslednjega leta čaka slovenski zaključni turnir. Najuspešnejša ekipa slovenskega dela se bo meseca maja nato odpravila še na regijski zaključni turnir, kjer jih čakajo zmagovalci iz preostalih držav nekdanje skupne države.

Skupno bo letos Basket4Kids pod svojo streho združil prek 170 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore. Pravico nastopa imajo mladeniči rojeni po letu 2006 oziroma kategorija U-13.

Basket4Kids, prvi kvalifikacijski turnir, Idrija, 01.12.2018:

KK Hidria : KK Ajdovščina 43:31
KK MP Sežana : KK Ilirska Bistrica 27:29
KK Hidria : KK MP Sežana 18:29
KK Ajdovščina : KK Ilirska Bistrica 30:27
KK Ajdovščina : KK MP Sežana 31:50
KK Hidria : KK Ilirska Bistrica 34:22

Lestvica:
1. KK MP Sežana
2. KK Hidria
3. KK Ilirska Bistrica
4. KK Ajdovščina