Basket 4 Kids konec tedna v Luciji in Črnomlju!

Košarka ostalo 11. Dec 201912:16 > 12:26
sportklub

Tretja sezona projekta Basket 4 Kids je v polnem teku! Potem, ko smo dobili zmagovalca prvih dveh kvalifikacijskih turnirjev, je napočil čas, da prihajajoči konec tedna dobimo še dve ekipi, ki bosta nastopili na slovenskem zaključnem turnirju četverice.

Potem, ko se je tretja sezona velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, začela v Škofji Loki, kjer so se na zaključni turnir četverice uvrstili mladi košarkarji kranjskega Triglava, smo drugega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja dobili v Vojniku, kjer so bili najboljši igralci Murske Sobote.

Obe ekipi sta si tako že zagotovili vstopnico za tekme in boj, ki vodi na zaključni turnir osmerice, kjer bodo sodelovale najboljše ekipe tretje sezone projekta Basket 4 Kids iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne Gore.

Konec tedna v Luciji in Črnomlju!

Drugi dve vstopnici za slovenski zaključek projekta bosta podeljeni v soboto, 14. 12. 2019, ko se bomo mudili v Luciji in dan kasneje, ko se karavana projekta Basket 4 Kids seli v Črnomelj.

Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija

Basket4Kids je ideja TV Sportklub, ki smo jo prvič izvedli v sezoni 2017/2018. Že v prvi sezoni je turnir postal eden vodilnih košarkarskih turnirjev v regiji za otroke stare do 13 let. V prvi sezoni je sodelovalo 96 ekip, minulo sezono jih je bilo preko 170, številka pa bo podobna tudi v letošnji sezoni.