Cuban: Sezona bi se morala začeti na božič

NBA 16. Maj. 202015:27 > 15:32
Delite:
Kevin C. Cox/Getty Images

Vodstvo lige NBA govori o novi možnosti, da bi se naslednja sezona začela šele s koncem decembra zaradi prekinitve lige in pandemije virusa Covid 19. Lastnik Dallasa Mark Cuban pa je mnenja, da bi se sezone lahko začenjala v tem času ne glede na krizo.

Košarkaška sezona v ligi NBA je bila zaustavljena v sredini marca, še vedno pa ni povsem jasno kdaj se bo najmočnejša košarkaška liga nadaljevala. Že sedaj pa je jasno, da se naslednja sezona ne bo nadaljevala tako kot je bilo načrtovano in sicer v mesecu oktobru.

“O tem govorim 15 let. Glavni razlog, ki so mi ga navedli pa je, da to ni dobra ideja, ker domačini v tem obdobju gledajo televizijo. Tekom leta te številke padajo, a v preteklosti je bila to velika stvar. Zaradi tega so želeli, da se sezona konča v juniju, da bi maksimalno izkoristili to, da ljudje gledajo televizijo. Vendar to se je spremenilo,” je dejal lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban.

V ligi NBA trenutno preučujejo različne scenarije za nadaljevanje sezone, ki je bila v marcu prekinjena. V koliko se bo nadaljevala, se bo playoff odigral v mesecu avgustu, kar pomeni, da se bo prihodnja sezona začela v decembru. Kar pa bi hkrati tudi pomenilo, da bi to v prihodnje lahko postala stalnica in le to Cuban podpira.

“Imeli bomo več možnosti in fleksibilnosti, če se sezona začne in konča pozneje. Namesto, da se borimo z nogometom (NFL), naj oni pridejo do playoffa, mi pa lepo začnemo na božič,” je zaključil Cuban.