Kane odločil londonski derbi in pokopal Arsenal

Premier Liga 10. Feb 201811:20 > 11:22
Jordan Mansfield, Getty Images Sport

Uvodna tekma 27. kroga angleške Premier League se je končala z minimalno zmaga Tottenhama, ki je samo še povečal svojo prednost pred Arsenalom.

 Arsenal je na londonski derbi prišel na krilih visoke zmage nad Evertonom in novih okrepitev, ki naj bi prinesle ogromno. A se je topničarjem na veliki tekmi znova zalomilo. Tokrat so morali poklekniti na Wembleyu proti mestnemu tekmecu Tottenhamu, ki še naprej nadaljuje serijo tekem brez poraza.

Tottenham je bil večji del srečanja boljši nasprotnik in veliko bolj nevaren za vratarja Petra Cecha, ki je vseeno začel tekmo kljub poškodbi na prejšnji tekmi. V prvem polčasu rekordno število gledalcev na Wembleyu zadetka ni videlo. So pa zato predvsem domači navijači prišli na svoj račun v začetku drugega polčasa, ko je v 49. minuti po lepi podaji z desne strani Bena Daviesa zadel kdo drug kot Harry Kane. Spursi so imeli celo še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a jih niso izkoristili na koncu tekme pa so domači trepetali za vse tri točke in na koncu do njih tudi prišli. Arsenal je bil z izjemo zadnjih minut v napadu povsem nenevaren.