Lisice razgrajale v Southamptonu in izenačile PL rekord

Premier Liga 25. Okt 201922:48 > 22:55
Shaun Botterill Getty Images Sport

Prva tekma 10. kroga angleške Premier lige je bila posebna. Leicester City je na stadionu St. Mary's Southampton premagal z 9:0 in izenačil najvišjo zmago v zgodovini Premier lige.

Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že sredi prvega polčasa. Gostje so povedli v 10. minuti, ko je zadel Chilwell, po posredovanju VAR-a pa je Marriner izključil še domačega branilca Bertranda, ki je v gradnji akcije s podplatom podrl Pereza.

Southampton je nato potonil kot Titanik. Na 2:0 je hitro povišal Tielemans, v 19. minuti je za 3:0 zadel še Perez, ki je bil natančen še v 39. minuti. Za petardo že v prvem polčasu je v 45. minuti poskrbel Vardy.

Lisicam to ni bilo dovolj. Ekipa Brendana Rodgersa je v drugem delu dosegla še štiri gole in poskrbela za rekorden večer. V drugem delu je Perez prišel do svojega drugega premierligaškega hat-tricka, nato pa sta bila najprej natančna še Vardy in Maddison. Ko je delovalo, da je vsega konec, pa je v zadnjih sekundah 11-metrovko priigral in uspešno izvedel še Vardy, ki je prav tako dosegel hat-trick.

Zmaga z 9:0 je izenačenje najvišje premierligaške v zgodovini. Slednjo je marca 1995 dosegel Manchester United, ki je takrat z 9:0 ponižal Ipswich Town.

Leicester se je z zmago v 10. krogu pomaknil na drugo mesto lestvice hkrati pa izboljšal rekorden vstop v sezono. Zdaj imajo na svojem računu točko več kot v istem času v tisti šampionski sezoni.