Janežič v polfinale z najhitrejšim časom

Atletika 2. Mar 201815:15 > 15:19
Getty Images

Luka Janežič je svetovno prvenstvo v dvoranski atletiki v Birminghamu začel izjemno, saj je v kvliafikacijah teka na 400 metrov postavil najboljši čas.

Luka Janežič je v kvalifikacijah tekel 46,45 sekunde in se zanesljivo uvrstil v polfinale. Drugi čas je dosegel Španec Oscar Husillos (46,51), zadnji, ki si je zagotovil nastop v polfinalu je Mihajil Litvin in je za Janežičom zaostal vsega 71 stotink sekunde.

“Mogoče sem se celo malo lažje uvrstil v drugi krog, kot sem pričakoval. Dokazal sem, kot že vso sezono, da sodim med najboljše na svetu. To je bil sicer le prvi korak. Načrtoval sem, da se bom uvrstil naprej po mestih, brez tveganja. Želel sem si priboriti prvo pozicijo po prvem krogu, to mi je uspelo in sem nadaljeval v svojem ritmu ter brez težav prišel do zmage. Ko sem bil enkrat na prvem mestu, sem vedel, da ne more nihče več mimo. Malo me je skrbelo prvih 200 m, kot vso sezono. Bil pa sem na šesti progi, ki je višje od drugih, in sem vedel, da bom lažje ‘pikiral’ na prvo mesto, ko so me tekmeci ob koncu prvega kroga lovili. Malo sem se pri tem še zagradil in nato je šlo brez težav do konca. Sedaj se moram le še regenerirati, ker sta dve tekmi v enem dnevu,” je za RTV dejal Janežič.

V kvalifikacijah teka na 400 metrov je nastopila tudi Anita Horvat, preostala slovenska predstavnica na Otoku, in s časom 53,52 v svoji skupini zasedla zadnje mesto, skupno pa končala na 24.