Richardson v Eugenu izbrisala slab spomin na dopinško prepoved

Atletika 23. Jun 20249:47 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Svetovna prvakinja v teku na 100 m Sha'Carri Richardson je v Eugenu izbrisala slab spomin na dopinško prepoved leta 2021, zaradi katere ni nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, tako da je dominirala v ameriških kvalifikacijah na 100 m za olimpijske igre v Parizu. Med atleti je bil izvrsten tudi Noah Lyles.

Trikratni lanski svetovni prvak iz Budimpešte Lyles je v 9 sekundah in 92 stotinkah (veter +0,3 m/s) kljub temu, da je bil daleč od maksimuma, slavil v kvalifikacijah na 100 m še pred polfinalom in finalom v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Richardson je na 100 m potrebovala 10 sekund in 71 stotink (veter +0,8 m/s) za najboljši čas sezone na svetu in premagala dve partnerici na treningih, Melisso Jefferson (10,80) in Twanisho Terry (10,89), ki jo bosta spremljali v teku na 100 metrov v Parizu.

Preden se je podpisala na miniaturni Eifflov stolp, nameščen za ciljno črto, je Richardson v solzah splezala na tribune, da bi objela svojo babico, ki jo je v Dallasu vzgojila ob materinih življenjskih težavah.

Richardson je uporabljala marihuano, da bi se soočila s smrtjo svoje matere nekaj dni pred kvalifikacijami za OI 2021, kjer je nato doletela prepoved nastopanja in jo prikrajšal za OI v Tokiu. To je označila za začetek svojega majhnega spusta v pekel in tudi ni bila izbrana za svetovno prvenstvo 2022 na domačih tleh v Eugenu.

A je spet našla pot na prestol in na svetovnem prvenstvu v Budimpešti dosegla peti najboljši čas vseh časov (10,65). To sezono je z 10,83 odprla maja v Eugenu, s svojo konstantnostjo v nadaljevanju pa je pred nalogo, da prinese olimpijsko zlato v ženskem teku na 100 m v ZDA prvič po Gail Devers leta 1996.

Dvakratni olimpijski prvak in svetovni rekorder v suvanju krogle Ryan Crouser se je s sunkom 22,84 m brez težav uvrstil na igre v Parizu, družbo pa mu bo delal predvsem dvakratni srebrni olimpijski olimpijec Joe Kovacs (22,43 m).

Heath Baldwin je zmagal v deseteroboju (8625 točk), Jasmine Moore pa v troskoku (14,26 m).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!