Loeb: "Zadnja priložnost, da osvojim Dakar"

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Francoski voznik Sebastien Loeb pred svojim tretjim nastopom na reliju Dakar ni zadovoljen s potekom poti, vendar se hkrati zaveda, da je to njegova zadnja priložnost, da v Peugeotu osvoji dirko, ki poteka po Južni Ameriki.

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Do začetka jubilejne 40. izvedbe legendarne dirke sta ostala samo še dva dneva, letošnja inačica pa ima poseben jubilej, saj bo tekmovanje desetič potekalo na območju Južne Amerike. Začetek bo 6. januarja v glavnem perujskem mestu Lima, po 14 etapah pa bo dirka epilog doživela 20. januarja v argentinski Cordobi.

Peugeot bo imel na najzahtevnejši svetovni dirkaški pustolovščini štiri voznike, poleg Loeba bodo nastopili še Stephane Peterhansel, Carlos Sainz in Cyril Despres. Vodilni možje podjetja so po lanskoletnem nastopu sporočili, da bo letošnja izvedba njihova zadnja na Dakarju.

Zame je letošnji nastop ‘zdaj ali nikoli’. Za reli je sicer dobro, da so na urnik vrnili vožnjo po peščenih sipinah, vendar pa je to podlaga, na kateri prav veliko izkušenj nimam. Jasno je, da to ni ravno moja najljubša pot. Lani smo videli, da se lahko vključimo v igro za zmago, moj sovoznik Daniel Elena mi je dobro pomagal z navigacijo. Vem, da lahko zmagam in s to idejo grem v soboto na štart,” pravi Loeb.

Francoz je bil na obeh predhodnih nastopih v vodstvu, a imel leta 2016 nesrečo, lani pa se mu je avtomobil pokvaril, zato je bil na koncu drugi.