Prvak relija Dakar izključen, ker je povozil navijača

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Andrej Karginov, nekdanji prvak relija Dakar, je bil izključen iz letošnje dirke v konkurenci tovornjakov, saj je s svojim vozilom zadel enega izmed gledalcev, zatem pa se ni ustavil in pokazal zanimanja za njegovo stanje.

Ruski voznik tovornjaka, prvak relija Dakar iz leta 2014, ki nastopa za ekipo Kamaz, je bil v petek udeležen v nesrečo med peto etapo v Peruju, potem ko je enemu izmed gledalcev zapeljal čez levo nogo.

Karginov se po incidentu ni zaustavil, žirija omenjenega relija pa se je odločila, da ga zaradi takega obnašanja diskvlificira. Rus je imel do neljubega dogodka že dve etapni zmagi, poleg tega pa je bil uvrščen na trenutno tretje mesto.

60-letni gledalec iz Republike Južne Afrike je sicer dirko spremljal na nezavarovanem območju, ko ga je Karginov povozil. Žirija bi mu pogledala skozi prste, če bi se ustavil in se pozanimal o stanju gospoda,” so zapisali v uradnem sporočilu za javnost.

Direktor moštva Kamaz, Vladimir Čagin, je po diskvalifikaciji povedal, da se mu odločitev zdi prestroga in da Karginov sploh ni vedel, kaj se je zgodilo, dokler etape ni končal in so mu to povedali na cilju.