Bottas nasmejan, Verstappen razočaran

Avtomoto 1. Maj 202119:27 0 komentarjev
Valtteri Bottas (Foto: Guliver image)

Razplet kvalifikacij pred VN Portugalske namiguje, da bomo v Portimau gledali zanimivo dirko. Bottas je Hamiltonu preprečil jubilej, Verstappen pa je bil razočaran zaradi izbrisanega časa kroga.

Zgolj sedem tisočink je Lewisu Hamiltonu na kvalifikacijah na Portugalskem zmanjkalo do jubilejnega stotega najboljšega položaja v formuli ena. Britanec je bil v drugem delu kvalifikacij za skoraj pol sekunde hitrejši od moštvenega kolega, na koncu pa ni uspel osvojiti še drugega zaporednega naslova na dirkališču Algarve. “Iskreno, najhitrejši čas bi lahko še zelo izboljšal, a enostavno nisem uspel spraviti skupaj popolnega kroga. Razmere so zelo zahtevne, asfalt je zelo gladek, zato ni dovolj oprijema. Kljub lepemu sončnemu vremenu smo za ogretje gum potrebovali dva kroga namesto enega,” je dejal aktualni svetovni prvak in se dotaknil jutrišnje dirke: “Mislim, da bosta Red Bulla jutri zelo hitra, kot po navadi na dirkah. Ne vem, kje sta danes izgubljala, a verjetno bo spet tesen boj.” 

Bolj se je smejalo drugemu dirkaču Mercedesa, Fincu Valtteriju Bottasu. Ta se je na prejšnji dirki v Imoli na kvalifikacijah uvrstil šele na osmo mesto, danes pa je bil 17. v karieri najhitrejši, s čimer se je izenačil z dosežkom Jackieja Stewarta. “Ta dosežek zagotovo poskrbi za nasmešek na mojem obrazu. Na prvih dveh prizoriščih vsaj v tretjem delu kvalifikacij nisem znal spraviti avta na limit. A zdaj čutim, da gredo stvari v pravo smer. Dobro se počutim že ves konec tedna, to sem kronal s pole positionom. V borbi z Red Bullom, ki bo jutri, je ekipno zelo pomembno, da smo spredaj,” je dodal 31-letnik iz Nastole na Finskem, ki je poudaril še, da se je na prejšnji dirki v Imoli tako v soboto kot v nedeljo veliko naučil.

Kot omenjeno, se jutri obeta boj Mercedesa in Red Bulla, hitrejši od obeh rdečih bikov je bil danes (pričakovano) Max Verstappen“Bomo videli jutri, kaj se bo dogajalo. Tukaj ni enostavno slediti dirkaču pred sabo, a imamo dober ritem, zagotovo bomo pritisnili na njih. Kljub temu, iskreno, ta konec tedna nisem užival niti v enem krogu še. Konfiguracija steze je izjemna, a je oprijema zelo malo. Vem, da je podobno za vse, a zame v tem res ni užitka,” je potarnal Nizozemec. V tretjem delu kvalifikacij je dosegel čas 1:18.209, s katerim bi bil danes najhitrejši, a so mu ga zaradi preširoke vožnje čez robnik komisarji dirke izbrisali. “Kvalifikacije sem začel zelo počasi, nisem imel ravnotežja v dirkalniku. Nato sem v četrtem ovinku tretjega dela šel preširoko, a sem verjel, da lahko ponovim tak krog. Toda v drugem poskusu sem v zadnjem sektorju izgubil veliko zaradi Vettla pred mano, enostavno velika zmešnjava,” je še pripomnil 23-letnik.

Portugalski obračun Mercedesa in Red Bulla ter jasno vseh ostalih je na sporedu jutri ob 16. uri, s prenosom na Sportklub 3.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!