Vettel: Aston Martin zabaven, za razliko od Ferrarija

Formula 1 7. Okt 202012:30 > 12:33
Quinn Rooney/Getty Images

Sebastian Vettel bo za Ferrari odpeljal le še nekaj dirk in že zdaj se veseli prestopa v Aston Martin. Tam ga čaka Mercedesov motor, pravi pa tudi, da se je za to opcijo odločil, ker mu ekipa lahko izpolni vse želje.

Maxim Shemetov – Pool/Getty Images

Potem, ko je bilo jasno, da štirikratni svetovni prvak kariere ne bo nadaljeval v Ferrariju, se je dolgo špekuliralo, za koga bo Nemec vozil v prihodnje. 33-letnik se je pred nekaj tedni odločil za ekipo Aston Martin (letos se imenuje Racing Point, nekdaj Force India), ki jo zapušča Sergio Perez. Seb je dejal, da ga je k prestopu prepričala ambicioznost ekipe.

“Lawrence (Stroll, lastnik ekipe) me je prepričal in dejstvo je, da ekipa raste. Precej faktorjev je vplivalo na to. Vse zahteve so bile izpolnjene, kar se tiče tekmovalnosti, hitrosti… Ekipa je tam, kjer mora biti. Všeč mi je tudi njihov način razmišljanja, da imajo željo, da naredijo nekaj dobrega”, je povedal Sebastian Vettel.

“Zdi se, da bo to zabaven projekt. Precej drugače bo kot pri Ferrariju. Precej stvari bo, ki se bodo tam dogajale prvič. To bo neverjeten izziv. Upam, da bom doprinesel k dobrim stvarem.”

Sebastian Vettel je za Ferrari dirkal 6 sezon in dosegel 14 zmag, vendar mu v Maranello ni uspelo prinesti naslova svetovnega prvaka.

“Res je, da niso uspel v misiji, ki sem si jo zastavil, to pa je bil naslov prvaka s Ferrarijem. Mogoče bi moral kaj narediti drugače, kaj opaziti prej, drugače izbirati svoje bitke. Ampak vse, kar se je zgodilo, me je pripeljalo sem”, je zaključil svetovni prvak iz let 2010, 2011, 2012 in 2013.