V letu 2021 se priimek Schumacher vrača v F1

Formula 1 12. Okt 202015:57 > 16:00
Dan Mullan/Getty Images

Svetovalec Red Bulla Helmu Marko je prepričan, da bo 21-letni Mick Schumacher, sin legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja, že naslednjo sezono stopil po stopinjah slavnega očeta in za volanom Alfe Rome debitiral v Formuli 1.

Povezano

Vemo, kateri dirkači so na tržišču in kateri pogovori potekajo. Iz tega razloga sem zaključil, da bo Mick Schumacher vozil za Alfo Romeo ob Kimiju Raikkonenu. Mislim, da je to odlična kombinacija,” je, očitno, dobro obveščeni Helmut Marko dejal za Sport1.

Mick Schumacher trenutno nastopa v Formuli 2, kjer zaseda prvo mesto v skupnem seštevku in je zelo blizu naslova prvaka. Po mnenju Marka to kaže na potencial 21-letnega Nemca.

V nižjih in mlajših kategorijah je vedno imel povprečne rezultate v prvem letu, a je že naslednje leto bil v vrhu. Lahko predpostavljamo, da bo tako tudi v Formuli 1,” se nadeja Marko.

Mlajši Schumacher, ki se je kalil v Ferrarijevi dirkaški akademiji, bi moral minuli konec tedna na legendarnem Nurburgringu v petek odpeljati prve kroge z dirkalnikom Alfe Romea, vendar mu je načrte pokvarilo slabo vreme zaradi katerega so odpadli prosti treningi.

Marko je zavrnil, da bi Mick v Formuli 1 kariero utegnil začeti za volanom Red Bulla, kjer letos ob Maxu Verstapnnu dirka še Alex Albon. “Rezultati so nam pomembni, a dokler je Albon v ‘zelenem območju0, v naši ekipi ni prostora,” je sklenil Helmut Marko.