Schumi pri nesreči ni bil prehiter

Formula 1 8. Jan 201412:02 > 12:07

Ljubljana – Znanih je vse več podrobnosti hude nesreče Michaela Schumacherja v Meribelu. Policisti so potrdili, da je bila proga ustrezno zavarovana, Schumi pa s primernimi smučmi ni bil prehiter.

Smuči niso vzrok nesreče. Na eni smo našli vidno sled od udarca, kar dokazuje, da je Michael zadel v kamen. Ne želimo odgovoriti na vprašanje, ali je bil Michael nepreviden, ko je smučal izven neoznačenega dela proge. Na to vprašanje v tem delu preiskave ne boste dobili odgovora,” so na sredini tiskovni konferenci razkrili preiskovalci in dodali, da je imel Michael Schumacher ob nesreči na čeladi kamero.

Pregledali smo posnetek, ki nam je pomagal pri rekonstrukciji nesreče. Vse se dobro vidi. Michael se je spustil do mesta, kjer se proga razdvoji. Šel je po rdeči progi in padel. Je izkušen in zelo dober smučar, vendar je odšel nekaj metrov izven proge, naletel na kamen in izgubil ravnotežje,” je sporočil tožilec Patrick Quincy, glavni preiskovalec odmevne nesreče.

Preiskava je tudi odnesla vse sume, da proga v Meribelu ni bila označena v skladu z varnostnimi standardi. Hkrati so preiskovalci potrdili, da vzrok nesreče ni bila prevelika hitrost, temveč splet nesrečnih okoliščin. “Poskušal je zaviti, da bi zmanjšal hitrost. Hitrost pravzaprav ni pomembna pri rekonstrukciji nesreče, toda ni smučal prehitro,” so potrdili francoski preiskovalci.

Nemec tako še deseti dan ostaja v komi, zdravniška ekipa pa se še naprej bori za njegovo življenje, saj vsaj za zdaj še niso sporočili, da bi se stanje izboljšalo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images