Schumija začeli prebujati, Kehmova zanikala govorice

Formula 1 29. Jan 201413:37 > 13:37
Getty Images

Francoski mediji so pompozno napovedali, da so v bolničnici v Grenbolu počasi začeli prebujati Michaela Schumacherja, toda njegova tiskovna predstavnica Sabina Kehm je tovrstne govorice že zanikala.

Michael Schumacher še naprej ostaja v umetni komi. Vsaj tako trdi tiskovna predstavnica sedemkratnega svetovnega prvaka Sabine Kehm, ki je tako zanikala pisanje L’Equipa, da naj bi zdravniki v bolnišnici v Grenoblu Schumija počasi začeli prebujati iz umetne kome. “Vse izjave o zdravju Michaela, ki niso objavljene s strani zdravnikov ali njegove ekipe imam za navadne špekulacije. Ne želim komentirati dogajanja,” je dejala nekdanja novinarka, v zadnjih letih pa ena najtesnejših sodelavk Schumacherja.

V L’Equipu so sicer trdili, da so se zdravniki po mesecu dni odločili, da Schumacherja počasi poskušajo zbuditi iz umetne kome. Za ta zahteven korak so se odločili, ker naj bi se stanje nekdanjega dirkača v zadnjem času rahlo izboljšalo. “Gre za najboljšo novico v zadnjem mesecu dni, toda potrebno je biti pozoren, saj je postopek zbujanja zahteven in dolgotrajen,” piše L’Equipe.

Splošno zdravniško mnenje je sicer enotno, da se z vsakim dodatnim dnem umetne kome Schumacherju ne piše nič dobrega. Profesor Jean-Luc Trowel celo pravi, da je po več kot štirih dneh skrajni čas, da dirkaškega šampiona poskušajo zbuditi iz kome, v nasprotnem primeru bi bile lahko posledice še veliko hujše.