Schumi še vedno v fazi zbujanja

Formula 1 14. Feb 201414:00 > 14:01
Getty Images

Sodeč po zadnji uradni izjavi menedžerke Michaela Schumacherja, Sabine Kehm, njegovo zdravstveno stanje ostaja nespremenjeno.

Pred dnevi je udarila novica izpod peresa novinarjev nemškega Bilda, ki so se razpisali o domnevni pljučnici, ki naj bi še dodatno prizadela že tako krhko zdravje Michaela Schumacherja. Legendarni Nemec po nesrečnem padcu na smučišču v Meribellu sicer ostaja v umetni komi. Po pisanju omenjenega časnika je pljučnica dodobra načela Schumacherja in tudi ogrozila postopek zbujanja iz umetne kome.

Menedžerka sedemkratnega svetovnega prvaka, Sabine Kehm, informacije ni niti potrdila niti zanikala. Je pa še enkrat ponovila, da je družina Schumacherja izjemno hvaležna za nenehno podporo in dobre želje iz vsega sveta. “Dobre želje pomagajo družini in prepričani smo, da tudi Michaelu, ki je še zmeraj v fazi zbujanja iz umetne kome,” je dejal Kehmova in dodala, da družina ne želi razkriti podorbnosti o trenutnem stanju Schumacherja, saj želijo s tem zaščititi njegovo zasebnost: “Bomo pa še vedno nadaljevali s sporočanjem o vseh pomembnih informacijah o njegovem zdravstvenem stanju, kar smo počeli od začetka. Zavedamo se, da bo zbujanje iz umetne kome dolgotrajno.

Čeprav napovedi in prognoze nekaterih medijev niso preveč obetavne, njegovi najbližji ne obupujejo. Prepričani so, da bo Schumacher dobil tudi najtežjo dirko svojega življenja in popolnoma okreval: “Družina še naprej trdno verjame v Michaelovo okrevanje in zaupa zdravnikom in osebju. Hitrost okrevanja ni pomembna, pomembno je, da Michaelov proces zdravljenja nenehno napreduje in da je pod nadzorom.