Rekordna pogodba za Hamiltona: Boljšega od mene ni

Formula 1 4. Apr 201812:03 > 12:06
Getty Images/ Mark Thompson

Lewis Hamilton je z Mercedesom začel pogovore o sklenitvi nove pogodbe. Po besedah direktorja nemške ekipe Tota Wolffa so pogajanja le formalnost, zato lahko kmalu pričakujemo uradno potrditev podaljšanja sodelovanja z aktualnim svetovnim prvakom v Formuli 1.

Lewis Hamilton je svojega največjega konkurenta Sebastiana Vettla dohitel v številu zmag, ko se pogovorjamo o višini plače, pa bo Britanec Nemca hitro prehitel.

Dogovor je skoraj dosežen. Z Lewisom smo na isti valovni dolžini. Kljub temu pa je potreben čas, saj njegovo pogodbo sestavlja več 100 strani, dokument pa mora biti skrbno pripravljeno,” je v intervjuju za Sport Bild povedal Toto Wolff.

Hamilton naj bi bil tik pred podpisom triletne pogodbe, ki mu bo na leto prinesla kar 45 milijinov evrov zaslužka. Če prištejemo še zaslužek od reklam, bo 33-letnik letno pospravil skoraj 150 milijonov.

Totto ve to, kar vem tudi jaz. Boljšega od mene ni,” je o novi pogodbi samozavestno povedal Hamilton.

Ko bo pogodba uradno podpisana, bo Hamilton postal najbolje plačani voznik v Formuli 1. Trenutno je na vrhu zaslužkarjev Vettel, ki mu Ferrari letno nameni 40 milijonov evrov.

Mercedes naj bi podaljšanje uradno potrdil v drugi polovici julija, tik pred dirko v Hockenheimu.

Karavan Formule 1 pa je trenutno že pripravljena na VN Bahrajna, na kateri se bo Hamilton Vettlu želel oddolžiti za poraz na uvodni dirki v Melbournu.