Hamilton z novo 40 milijonsko pogodbo

Formula 1 19. Jul 201814:52 > 15:11
Clive Mason/Getty Images

Svetovni prvak Lewis Hamilton bo dirkal z Mercedesom v Formuli 1 še najmanj 2 sezoni.

Mark Thompson/Getty Images

33-letni Britanec je podpisal novo pogodbo z nemškim proizvajalcem do konca leta 2020 z možnostjo podaljšanja. BBC Sport navaja, da bo Hamilton letno zaslužil 30-40 milijonov funtov, odvisno od bonusov. Hamilton je dejal, da je bil podpis pogodbe zgolj formalnost, saj se je že pozimi sestal in dorekel stvari s šefom Mercedesa F1 Totom Wolffom.

”Dobro je stvari spraviti na papir, jih objaviti in nato ustaljeno nadaljevati z delom. Že 20 let sem del Mercedesove dirkaše družine in še nikoli nisem bil tako srečen v ekipi, kot sem zdaj. Smo na enaki valovni dolžini tako na terenu kot izven njega in veselim se prihodnjih zmag in želim še bolj zasijati. Prepričan sem, da je Mercedes prava izbira tudi v prihodnjih letih,” je za BBC Sport povedal Lewis.

Mercedes dominira v Formuli 1 vse od predstavitve turbo hibridnih motorjev leta 2014. Hamilton je v tem času osvojil tri od štirih Mercedesovih naslovov, četrtega je bivši kolega Nico Rosberg, ki se je upokojil leta 2016 po tem, ko je postal prvak.