Hamilton: Sezono smo končali v velikem stilu

Formula 1 25. Nov 201817:46 > 18:05
Lars Baron, Getty Images Sport

Britanec Lewis Hamilton je na včerajšnji dirki za VN Abu Dabija prišel do zmage s katero je tudi kronal več kot odlično sezono v letošnji izvedbi Formule 1. Letos si je zagotovil že peti naslov svetovnega prvaka. Popravil pa je tudi rekord po številu osvojenih točk v eni sezoni.

“Celo sezono smo delali zelo trdo in zares je privilegij delati s temi ljudmi in ob koncu sezone slaviti z njimi. Srečen sem, ker sem sezono končal v velikem stilu,” je dejal včerajšnji zmagovalec in svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton.

Na dirki za VN Abu Dabija je voznik Mercedesa zmagal 11. v sezoni in skupno 73. v karieri. Ozrl pa se je tudi že k prihajajoči sezoni, kjer pričakuje boj za lovoriko s starim rivalom Sebastianom Vettlom.

“Zares je privilegij voziti proti Vettlu. Poznam ga že iz F3, kjer je veliko delal in vozil s srcem. To sezono je bil odličen. Na nas pa je bilo veliko pritiska. Želeli smo dati vse od sebe. V naslednji sezoni se želimo vrniti nazaj še močnejši, jaz pa moram storiti isto kot letos – zmagati.” je še zaključil svetovni prvak v Formuli 1.