McLaren se pogovarja z Alonsom

Formula 1 20. Dec 201817:51 > 17:52
Charles Coates/Getty Images

Vodilni možje McLarna se pogovarjajo s Fernandom Alonsom o možnosti, da bi naslednji sezoni testiral dirkalnik britanske ekipe.

Čeprav je Fernando Alonso zapustil najhitrejši oktanski cirkus, naslednjo sezono pa se bo posvetil obvezam v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu in Indianapolisu 500, se pričakuje, da bo tudi v prihodnje ostal povezan z McLarnom. Španec bo v Indianapolisu vozil v McLarnovem dirkalniku, prvi človek ekipe Zak Brown pa je javno izpostavil željo, da ostane povezan z njegovim moštvom.

V zadnjih tednih se je veliko govorilo o možnosti, da bi Alonso lahko testiral dirkalnik za naslednjo sezono, kar sta pozdravila tudi Carlos Sainz Jr. in Lando Norris. Pri McLarnu se dobro zavedajo nevarnosti takšnega sodelovanja, vseeno pa prikimavajo, da želijo nadaljevati zgodbo z Alonsom.

Pogovarjali smo o testiranjih in o tem se bomo pozimi še pogovarjali. Moramo pogledati naš celoten program, njegove izkušnje bi bile neprecenljive. Prav tako moramo gledati, da naša dva glavna dirkača dobita dovolj časa v dirkalniku, ker bosta naslednjo sezono vozila dirke,” je pojasnil Braun.