Alonso: Schumacher je bil moj največji tekmec

Formula 1 31. Dec 20186:17 > 6:28
Clive Rose/Getty Images

Nekdanji voznik Formule 1 Fernando Alonso pravi, da je legendarni Michael Scumacher tekom kariere predstavljal njegovega največjega tekmeca, a dodaja, da je konkurenca danes precej močnejša kot v njegovih najboljših časih.

Medtem ko se Fernando Alonso pripravlja na dirko 500 milj Indianapolisa in za napada na naslov prvaka v vzdržljivostni vožni na ovalu, so v javnost pricurljale zanimive zgodbe o njegovi karieri v Formuli 1, kjer je Španec prekinil dominacijo sedemkratnega svetovenga prvaka Michaela Schumacherja.

Alonso je naslov osvojil leta 2005, ko je bil Schumacher na vrhuncu kariere. 

“Težko je izbrati enega rivala, ampak če moram izbrati, potem je to Michael. Enostavno zato, ker je dominiral v tem športu, ko sem prišel v karavano. Ko ste v kartingu in vidite kako Michael zmaguje, potem pa se z njim borite za naslov, je to nekaj posebnega. Michael je moj največji rival, ne zaradi tehničnega pogleda, ampak zaradi čustev, ki so najine dirke spremljala.”

Boji z njim so bili nekaj posebnega v tistem času. Imeli smo morda najbolj talentirano generacijo voznikov. Danes imajo vozniki več časa in boljšo tehnologijo in so na nivoju, ki je bil nam nepredstavljiv.”