Alonso: Menim, da sem najboljši voznik

Formula 1 4. Apr 201916:33 > 16:55
Clive Mason/Getty Images

Fernando Alonso se je na testiranjih v Bahrajnu vrnil v dirkalnik Formule 1. Španski dirkač je znova zatrdil, da se še ne misli upokojiti in da bo še naprej vztrajal v dirkaškem svetu.

Fernand Alonso je karavano Formule 1 zapustil konec leta 2018, ko se je odločil, da v kraljivi motošporta ne bo več tekmoval. Trenutno aktivno pomaga ekipi McLaren pri razvijanju novega dirkalnika, prav slednje pa je bil tudi glavni razlog, da se je Španec znova vsedel za volan formule. Alonsov glavni cilj je sicer trenutno to, da pride do “trojne krone” motošporta. To mu lahko uspe, če bo zmagal na dirki v Indianapolisu.

Pričakujem, da bom še naprej najboljši voznik na svetu. Mislim, da to sem. V Formuli 1 je to težko dokazati. Še posebej težko je takrat, ko nimaš dirkalnika, ki bi ti dovoljeval, da si konkurenčen najboljšim. Sam sem bil v Formuli 1 mnogo let konkurenčen in na srečo osvojil dva naslova. Najboljši sem morda bil celo v zadnji sezoni, ko sem bil v kvalifikacijah kar 21-krat hitrejši od moštvenega kolega. To mi pred tem ni še nikoli uspelo,” meni Alonso.

Zmagati v Le Mansu, Daytoni, Sebringu in biti konkurenčen v Indianapolisu ter še nekatere druge stvari izven motošporta so tiste, ki me ženejo naprej. Vselej iščem nove izzive. Nekatere cilje sem že izpolnil, nekatere še bom. Ko vstopiš v novo tekmovanje, začenjaš z ničle. Moraš preskočiti kar nekaj ovir, se izobraževati. Vse skupaj je lahko zelo naporno, a sem še vedno zelo motiviran,” dodaja Španec, ki še ne razmišlja o koncu dirkaške kariere.