Klofuta za Pirelli – ekipe F1 zavrnile nove pnevmatike

Formula 1 10. Dec 201915:34 > 15:38
Lars Baron/Getty Images

Vseh 10 ekip v prvenstvu Formule 1 je v anonimnem glasovanju soglasno zavrnilo Pirellijeve pnevmatike za prihodnjo sezono. To pomeni, da bodo dirkači tudi v prihodnjem letu uporabljali pnevmatike letnika 2019.

Potem ko so F1 ekipe nove pnevmatike preizkusile na posezonskih testiranjih v Abu Dabiju, so prav vsa moštva na tajnem glasovanju zavrnila nove Pirellijeve zmesi, ki so bile s strani dirkačev deležne številnih kritik.

Po testiranju in analizi novih pnevmatik za leto 2020 je bilo glasovanje za specifikacijo 2020 izvedeno v skladu s členom 12.6.1 tehničnih predpisov, “je FIA ​​sporočila v izjavi za javnost.

Dirkači so lahko nove pnevmatike premierno preizkusili na petkovih prostih treningih pred dirko za VN ZDA v Austinu in bili v prvih odzivih skoraj enotni: “Nove pnevmatike so izredno slabe.

FIA se je kljub vsemu Pirelliju zahvalila za njihovo delo in sodelovanje pri izboljšanju pnevmatik za prihajajočo sezono. Hkrati so odgovorni prepričani, da je vse to dragocena lekcija za izboljšanje pnevmatik v prihodnosti.